UKENS DRINK: Bergen Daiquiri

Ukens drink Bergen Daiquiri

Klar for å prøve noe annet enn gin tonic?

Akevitt er i ferd med å ta over for gin som bartendernes nye favoritt. Denne vrien er en fin drink å starte med om du fortsatt ikke har vent deg til akevitt på denne måten. 

Daiquiri er en sommerfavoritt, men med akevitt og dill blir den riktig så høstlig. En frisk og smaksrik start på kvelden, signert bartender Kasper Lygre Gulbrandsen, Lysverket i Bergen.

Her kan du studere en annen drink han har laget for oss

Han forteller at denne drinken opprinnelig ble laget av ham og tidligere kollega Elias Vega som bidrag til en akevittdrinkkonkurranse i regi av Arcus. 

Denne prisbelønte drinken er også basert på akevitt

Kasper beskriver drinken slik: 

Denne cocktailen er ment å være en tilgjengelig introduksjon til akevittcocktails. Bergens Aquavit er en forholdsvis mild akevitt med et litt mer uttalt anispreg enn de fleste andre norske fatmodnete akevitter. Litt uformelt kan akevitt sees på som en slags type gin, bare med litt andre typer krydder og en fatmodning som runder av smaken. Karve, dill, anis og korianderfrø er krydder man ofte finner i norsk akevitt og i motsetning til gin så har akevitt litt «mørkere» kryddernoter enn gin. Der hvor en gin ville gjort en cocktail litt spissere og friskere, vil akevitten gi den mer «midje» og rundhet.

Chartreuse er en fransk urtelikør som flommer av krydder og grønne smaker. Sammen med Bergens Aquavit og dill dannes et veldig rikt og generøst urtetriangel som fungerer veldig bra sammen. Honning brukes for å tilby noe mer enn bare sødme, og spesielt akasiehonning gir en fin og rund aksent på hele cocktailen.

Alt i alt er dette en ganske «grønn» og frisk cocktail som flommer over av en nordisk smaksprofil med Bergens Aquavit som styrmann.

Hvis du vil ha tips om flere slike drinker, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Bergen Daiquiri

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

4 cl
Bergens Aquavit

Fremgangsmåte

Fyll ingrediensene i en shaker med isbiter. Rist godt og dobbelsil over i et fryst  coupetteglass. Pynt med dillkvasten. 

Honningsirup:
Bland honning og vann i forholdet 2:1. Jeg pleier å bruke akasiehonning, men lynghonning fungerer og bra dersom man vil ha litt mer "bitt" i cocktailen.

Råvarer:
Bergens Aquavit
Chartreuse

Se våre andre oppskrifter på daiquiri 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen