Ukens drink

Head in the Clouds

Denne prisbelønte drinken kan du lett gjenskape hjemme
Foto: (Johnny Vaet Nordskog)

Denne prisbelønte drinken kan du lett gjenskape hjemme

Det er kombinasjonen av akevitt modnet i portvinsfat, urtelikør og multer som sikret den svenske bartenderen Yvonne Tran seieren i drinkkonkurransen Linie The Journey.
Aase E. Jacobsen
29 September 2017 - 14:00

Med slike hjemlige ingredienser - enten fra nærmeste polutsalg, ditt eget barskap og fryser - er denne lekkerbiskenen noe du mikser lett på hjemmebane. Og smaken er sensasjonelt god. Den brakte da også den svenske bartenderen Yvonne Tran til topps i drinkkonkurransen Linie The Journey. Til daglig jobber hun på Corner Club i Stockholm. På andreplass kom Sebastian Krunderup fra Duck and Cover i København som har spesialisert seg på blant annet akevitt, og på tredje Michael Ehrenwirt fra Enfant Terrible i Landsberg am Lech, Tyskland. 

Akevitt er nemlig blitt en favoritt blant bartendere verden over. Ikke som shots, men i forseggjorte cocktailkreasjoner. Som den Yvonne vant med og det i sin første bartenderkonkurranse.

Nå er det kvinner som ruler i verdenstoppen

– Det er en fantastisk følelse å vinne blant så mange flinke og erfarne bartendere. Jeg deltok for å utfordre meg selv, og fordi jeg har en forkjærlighet til akevitt, sier Yvonne.

Yvonne Tran. Foto: Johnny Vaet Nordskog

Og med en forkjærlighet til akevitt, fremstår premien ekstra attraktiv; Yvonne får nå anledning til å lage sin egen blend av Linie akevitt. – Dette er alle bartenderes drøm. Jeg gleder meg til å kunne servere min egen akevitt på Corner Club, avslutter en glad vinner.

Du er selvsagt velkommen til å besøke Yvonne bak bardisken i Stockholm - eller prøve deg på den prisbelønte oppskriften selv.

Se våre andre drinkoppskrifter med akevitt

Hvis du vil ha tips om flere slike drinker, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Head in the clouds drinkoppskrift

Head in the clouds drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Rør ingrediensene med is. Ha i et avkjølt glass og legg den lettpiskete kremen på toppen ved å helle den over baksiden av en spiseskje. Spray over litt DOM Benedictine-likør.

Multe- og kandissirup:
150 gram kandissukker
1 dl vann
250 gram multer 

Varm opp kandissukker og vann til 60 grader. Rør jevnt til sukkeret er oppløst. Tilsett multer (om de er fryste, må de tines). Rør godt og la stå. Hell i en sil for å få en klar sirup. 

Råvarer:
Linie Double Cask Port
DOM Benedictine
oloroso sherry

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 


 

Sendt inn av Yvonne Tran, Corner Club, Stockholm

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
Ukens drink

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet

For har du en flaske av den irrgrønne syrlige eplelikøren, gjør den en hederlig jobb sammen med amerikansk whiskey og litt lime.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her