Head in the Clouds by Yvonne Tran

Ukens drink Head in the Clouds

Head in the Clouds by Yvonne Tran (Bilde: Johnny Vaet Nordskog)

Denne prisbelønte drinken kan du lett gjenskape hjemme

Det er kombinasjonen av akevitt modnet i portvinsfat, urtelikør og multer som sikret den svenske bartenderen Yvonne Tran seieren i drinkkonkurransen Linie The Journey.

Med slike hjemlige ingredienser - enten fra nærmeste polutsalg, ditt eget barskap og fryser - er denne lekkerbiskenen noe du mikser lett på hjemmebane. Og smaken er sensasjonelt god. Den brakte da også den svenske bartenderen Yvonne Tran til topps i drinkkonkurransen Linie The Journey. Til daglig jobber hun på Corner Club i Stockholm. På andreplass kom Sebastian Krunderup fra Duck and Cover i København som har spesialisert seg på blant annet akevitt, og på tredje Michael Ehrenwirt fra Enfant Terrible i Landsberg am Lech, Tyskland. 

Akevitt er nemlig blitt en favoritt blant bartendere verden over. Ikke som shots, men i forseggjorte cocktailkreasjoner. Som den Yvonne vant med og det i sin første bartenderkonkurranse.

Nå er det kvinner som ruler i verdenstoppen

– Det er en fantastisk følelse å vinne blant så mange flinke og erfarne bartendere. Jeg deltok for å utfordre meg selv, og fordi jeg har en forkjærlighet til akevitt, sier Yvonne.

Yvonne Tran. Foto: Johnny Vaet Nordskog

Og med en forkjærlighet til akevitt, fremstår premien ekstra attraktiv; Yvonne får nå anledning til å lage sin egen blend av Linie akevitt. – Dette er alle bartenderes drøm. Jeg gleder meg til å kunne servere min egen akevitt på Corner Club, avslutter en glad vinner.

Du er selvsagt velkommen til å besøke Yvonne bak bardisken i Stockholm - eller prøve deg på den prisbelønte oppskriften selv.

Se våre andre drinkoppskrifter med akevitt

Hvis du vil ha tips om flere slike drinker, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Head in the clouds

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

4.5 cl
Linie Double Cask Port
1.5 cl
multe- og kandissirup
0.5 cl
DOM Benedictine
2 stk
dæsjer saltvannsoppløsning
stk
DOM Benedictine-spray

Fremgangsmåte

Rør ingrediensene med is. Ha i et avkjølt glass og legg den lettpiskete kremen på toppen ved å helle den over baksiden av en spiseskje. Spray over litt DOM Benedictine-likør.

Multe- og kandissirup:
150 gram kandissukker
1 dl vann
250 gram multer 

Varm opp kandissukker og vann til 60 grader. Rør jevnt til sukkeret er oppløst. Tilsett multer (om de er fryste, må de tines). Rør godt og la stå. Hell i en sil for å få en klar sirup. 

Råvarer:
Linie Double Cask Port
DOM Benedictine
oloroso sherry

Se våre andre drinkoppskrifter med akevitt

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 


 

Sendt inn av

Foto: Johnny Vaet Nordskog

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen