Ukens drink
Med denne kan du forberede deg til noe det beste med jul, nemlig de nye filmene

Med denne kan du forberede deg til noe det beste med jul, nemlig de nye filmene

Selv om du må vente til neste år med et gjensyn av Pirates of the Carrribean, kan drinken nytes allerede denne julen. Dette er slik vi lager den på The Thief.
02 Desember 2016 - 13:00

Noe jeg elsker med julen foruten all den gode maten, er at det er også er høysesong for nye filmer på kino. 

Derfor tenkte jeg å gi en liten introduksjon til vår cocktailmeny The Movie List.

Dette er en cocktailmeny inspirert av 13 kjente filmer fra det siste århundre. Drinkene er spesiellt laget for å hedre de ulike filmene med bruk av ingredienser og serveringsmetode.

Les mer om hvordan denne menyen er blitt til

Siden vi er i julebordstiden, tenkte jeg at det er bra å starte med en litt oppkvikkende drink ettersom det er lange middager og sene netter for mange i disse tider. Og siden Irish Coffee og Espresso Martini er særdeles populære denne tiden, velger jeg en drink som også inneholder kaffe – Pirates of the Carribean.

Det er en god oppvarming både til julen og ikke minst til neste Pirates of the Carribean - den sjette i rekken - som kommer i mai neste år. Dead men tell no tales er tittelen. Hvis du ikke kan vente så lenge på et gjensyn med Johnny Depp, er han akkurat nå å se i Fabeldyr og hvor de er å finne. 

Dette er en annen av The Thiefs populære drinker

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev   

Pirates of the Carribean

Pirates of the Carribean
Ingredienser

2 cl Jose Cuervo Platino Tequila
2 cl Del Maguey Vida Mezcal
3 cl Cold Joe cold brew coffee
2 cl Kalani coconut liqueur
1,5 cl tonic reduction*
2 barskjeer Branca Menta

Fremgangsmåte

Tonic reduksjon lages ved å redusere 1 liter Schweppes Tonic med 1 kg sukker.

Ha ingrediensene i et røreglass med isbiter. Rør i 30 sekunder. Hell over i et rocksglass med én stor isbit. 

Tips1:
Mezcal kan være vanskelig å oppdrive til tider. Får du ikke tak i Del Maguey, kan du bruke, Koch, Agave Cortez eller Illegal som alle er gode mezcalprodusenter i salg i Norge.

Tips2:
Cold Joe er lokalisert i Oslo. Men de fleste byer har kaffesteder som lager kaldbryggskaffe. 

 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her