Ukens drink
Med denne kan du forberede deg til noe det beste med jul, nemlig de nye filmene

Med denne kan du forberede deg til noe det beste med jul, nemlig de nye filmene

Selv om du må vente til neste år med et gjensyn av Pirates of the Carrribean, kan drinken nytes allerede denne julen. Dette er slik vi lager den på The Thief.
02 Desember 2016 - 14:00

Noe jeg elsker med julen foruten all den gode maten, er at det er også er høysesong for nye filmer på kino. 

Derfor tenkte jeg å gi en liten introduksjon til vår cocktailmeny The Movie List.

Dette er en cocktailmeny inspirert av 13 kjente filmer fra det siste århundre. Drinkene er spesiellt laget for å hedre de ulike filmene med bruk av ingredienser og serveringsmetode.

Les mer om hvordan denne menyen er blitt til

Siden vi er i julebordstiden, tenkte jeg at det er bra å starte med en litt oppkvikkende drink ettersom det er lange middager og sene netter for mange i disse tider. Og siden Irish Coffee og Espresso Martini er særdeles populære denne tiden, velger jeg en drink som også inneholder kaffe – Pirates of the Carribean.

Det er en god oppvarming både til julen og ikke minst til neste Pirates of the Carribean - den sjette i rekken - som kommer i mai neste år. Dead men tell no tales er tittelen. Hvis du ikke kan vente så lenge på et gjensyn med Johnny Depp, er han akkurat nå å se i Fabeldyr og hvor de er å finne. 

Dette er en annen av The Thiefs populære drinker

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev   

Pirates of the Carribean

Pirates of the Carribean
Ingredienser

2 cl Jose Cuervo Platino Tequila
2 cl Del Maguey Vida Mezcal
3 cl Cold Joe cold brew coffee
2 cl Kalani coconut liqueur
1,5 cl tonic reduction*
2 barskjeer Branca Menta

Fremgangsmåte

Tonic reduksjon lages ved å redusere 1 liter Schweppes Tonic med 1 kg sukker.

Ha ingrediensene i et røreglass med isbiter. Rør i 30 sekunder. Hell over i et rocksglass med én stor isbit. 

Tips1:
Mezcal kan være vanskelig å oppdrive til tider. Får du ikke tak i Del Maguey, kan du bruke, Koch, Agave Cortez eller Illegal som alle er gode mezcalprodusenter i salg i Norge.

Tips2:
Cold Joe er lokalisert i Oslo. Men de fleste byer har kaffesteder som lager kaldbryggskaffe. 

 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her