Ukens drink

Nuet Lemonade

Her får du en forsmak på vinterens after-ski

Her får du en forsmak på vinterens after-ski

Så forfriskende og leskende som denne drinken er hva skifolket kommer til å be om denne kommende sesongen.
27 November 2020 - 14:00

Ingen vet helt hvordan skisesongen, enn si afterskisesongen blir i år/neste år. Men at denne drinken kommer til å bli servert afterskibarene i Norge, er visstnok allerede sikkert.

Bak den står en forholdsvis ny norsk akevittaktør, Nuet, som har satt seg som det hårete målet å bli verdens beste akevitt. Da må Nuet-skaper Morten P. Halle konkurrere med blant annet Oslo Håndverksdestilleri (OHD) som lager akevitten på kontrakt for ham. OHD fikk nylig for sin Akevitt Blank tidenes første Master-medalje for akevitt i kåringen The Spirit Masters. 

Men også Nuet er blitt hederlig omtale til del. I konkurransen London Spirits Competition beskrives den som «den første akevitt i verden som kan erstatte gin hundre prosent».

Det ligger derfor an til at det blir enda mer norsk akevitt å finne på pallplass i de mange ulike spritkonkurransene i tiden framover. 

Nuet-akevitten er smaksmessig nærmere gin enn tradisjonell blank norsk akevitt ved at karvepreget er med dempet. Den hemmelige ingrediensen er solbær som gir akevitten en annen karakter samtidig som den er overraskende myk i munnfølelsen. 

Se våre drinkoppskrifter med akevitt

Nuet Lemonade drinkoppskrift

Nuet Lemonade drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Fyll et glass med isbiter. Ha oppi akevitt og limonade.
  2. Klem over saften av en grapefruktskive og legg den oppi.
  3. Pynt med rosmarin og friske bær.

Tips:
Jo bedre limonade du bruker, jo bedre blir drinken. 

Slik lager du limonade selv

Råvare:
Nuet Dry Aquavit

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Nuet Dry Aquavit

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her