Ukens drink

Nuet Lemonade

Her får du en forsmak på vinterens after-ski

Her får du en forsmak på vinterens after-ski

Så forfriskende og leskende som denne drinken er hva skifolket kommer til å be om denne kommende sesongen.
27 November 2020 - 13:00

Ingen vet helt hvordan skisesongen, enn si afterskisesongen blir i år/neste år. Men at denne drinken kommer til å bli servert afterskibarene i Norge, er visstnok allerede sikkert.

Bak den står en forholdsvis ny norsk akevittaktør, Nuet, som har satt seg som det hårete målet å bli verdens beste akevitt. Da må Nuet-skaper Morten P. Halle konkurrere med blant annet Oslo Håndverksdestilleri (OHD) som lager akevitten på kontrakt for ham. OHD fikk nylig for sin Akevitt Blank tidenes første Master-medalje for akevitt i kåringen The Spirit Masters. 

Men også Nuet er blitt hederlig omtale til del. I konkurransen London Spirits Competition beskrives den som «den første akevitt i verden som kan erstatte gin hundre prosent».

Det ligger derfor an til at det blir enda mer norsk akevitt å finne på pallplass i de mange ulike spritkonkurransene i tiden framover. 

Nuet-akevitten er smaksmessig nærmere gin enn tradisjonell blank norsk akevitt ved at karvepreget er med dempet. Den hemmelige ingrediensen er solbær som gir akevitten en annen karakter samtidig som den er overraskende myk i munnfølelsen. 

Se våre drinkoppskrifter med akevitt

Nuet Lemonade drinkoppskrift

Nuet Lemonade drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Fyll et glass med isbiter. Ha oppi akevitt og limonade.
  2. Klem over saften av en grapefruktskive og legg den oppi.
  3. Pynt med rosmarin og friske bær.

Tips:
Jo bedre limonade du bruker, jo bedre blir drinken. 

Slik lager du limonade selv

Råvare:
Nuet Dry Aquavit

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Nuet Dry Aquavit

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en gresk vri på omeletten
Dagens rett
Gresk omelett med artisjokk, paprika og fetaost

Så lett lager du en gresk vri på omeletten

Omelett er noe av det raskeste du kan lage. Denne knallgode oppskriften med fetaost er inspirert av Hellas som vekker gode minner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her