UKENS DRINK: Mulled wine

Ukens drink Mulled wine

(Bilde: loooby)

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Mulled wine (og gløgg) er en super måte å anvende rester av boksvin (ikke for gammel vel å merke) eller rester i flasker som er blitt stående noen dager med korken i, men som du ikke finner annen bruk for enn saus. Husk bare at vinen som brukes helst ikke skal være eikemodnet for da vil denne karakteren kræsje med krydderne. Sukkeret rundes selvsagt av, men du vil vel ikke bruke for mye av det heller, så smak på rødvinen først. Den skal være fruktig for optimalt resultat. 

Mens det i dag er rødvin som er den foretrukne hovedingrediensen i britenes mulled wine, bygger denne tradisjonen på noe som er mye eldre, nemlig å varme opp ølet og tilsette smaker. 

Les om denne typiske britiske tradisjonen her

Hvis du vil ha tips om flere slike drinker, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Mulled wine

Fremgangsmåte

Vask appelsinen og sitronen. Press saften av appelsinen. Riv av skallet, men ikke få med noe av det hvite. Gjør det samme med sitronen. Saften kan du bruke i matlaging senere.

Ha skall og saft i en kjele. Tilsett krydder og sukker. Tilsett 2 dl rødvin og varm opp under omrøring. La småkoke i ca 5 minutter.

Nå har du en base for mulled wine som kan brukes med en gang eller oppbevares kjølig under lokk. Den holder i flere uker i kjøleskapet. Husk bare at det vil bli stadig sterkere kryddersmak så lenge krydderne er med. Da kan det hende at du må justere smaken med mer rødvin enn denne oppskriften tilsier.

5 minutter før servering tilsettes resten av vinen og det hele varmes opp til kokepunktet. Tilsett ingefærølet i det den skal serveres. Fyll opp i kopper og server med ristete kastanjer, nøtter, mandler eller pepperkaker.

For deg som ønsker et alkoholfritt alternativ, er hjemmelaget solbærgløgg et opplagt valg. 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: loooby

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen