Ukens drink

Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Foto: (loooby)

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.
21 November 2025 - 12:00

Mulled wine (og gløgg) er en super måte å anvende rester av boksvin (ikke for gammel vel å merke) eller rester i flasker som er blitt stående noen dager med korken i, men som du ikke finner annen bruk for enn saus. Husk bare at vinen som brukes helst ikke skal være eikemodnet for da vil denne karakteren kræsje med krydderne. Sukkeret rundes selvsagt av, men du vil vel ikke bruke for mye av det heller, så smak på rødvinen først. Den skal være fruktig og syrlig for optimalt resultat. 

Mens det i dag er rødvin som er den foretrukne hovedingrediensen i britenes mulled wine, bygger denne tradisjonen på noe som er mye eldre, nemlig å varme opp ølet og tilsette smaker. 

Les om denne typiske britiske tradisjonen her

Mulled wine - oppskrift på varm drikke

Mulled wine - oppskrift på varm drikke

Fremgangsmåte

  1. Vask appelsinen og sitronen. Press saften av appelsinen. Riv av skallet, men ikke få med noe av det hvite. Gjør det samme med sitronen. Saften kan du bruke i matlaging senere.
  2. Ha skall og saft i en kjele. Tilsett krydder og sukker. Tilsett 2 dl rødvin og varm opp under omrøring. La småkoke i ca 5 minutter.
  3. Nå har du en base for mulled wine som kan brukes med en gang eller oppbevares kjølig under lokk. Den holder i flere uker i kjøleskapet. Husk bare at det vil bli stadig sterkere kryddersmak så lenge krydderne er med. Da kan det hende at du må justere smaken med mer rødvin enn denne oppskriften tilsier.
  4. 5 minutter før servering tilsettes resten av vinen og det hele varmes opp til kokepunktet. Tilsett ingefærølet i det den skal serveres. Fyll opp i kopper og server med ristete kastanjer, nøtter, mandler eller pepperkaker.

For deg som ønsker et alkoholfritt alternativ, er hjemmelaget solbærgløgg et opplagt valg. 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her