Ukens drink

Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Foto: (loooby)

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.
21 November 2025 - 12:00

Mulled wine (og gløgg) er en super måte å anvende rester av boksvin (ikke for gammel vel å merke) eller rester i flasker som er blitt stående noen dager med korken i, men som du ikke finner annen bruk for enn saus. Husk bare at vinen som brukes helst ikke skal være eikemodnet for da vil denne karakteren kræsje med krydderne. Sukkeret rundes selvsagt av, men du vil vel ikke bruke for mye av det heller, så smak på rødvinen først. Den skal være fruktig og syrlig for optimalt resultat. 

Mens det i dag er rødvin som er den foretrukne hovedingrediensen i britenes mulled wine, bygger denne tradisjonen på noe som er mye eldre, nemlig å varme opp ølet og tilsette smaker. 

Les om denne typiske britiske tradisjonen her

Mulled wine - oppskrift på varm drikke

Mulled wine - oppskrift på varm drikke

Fremgangsmåte

  1. Vask appelsinen og sitronen. Press saften av appelsinen. Riv av skallet, men ikke få med noe av det hvite. Gjør det samme med sitronen. Saften kan du bruke i matlaging senere.
  2. Ha skall og saft i en kjele. Tilsett krydder og sukker. Tilsett 2 dl rødvin og varm opp under omrøring. La småkoke i ca 5 minutter.
  3. Nå har du en base for mulled wine som kan brukes med en gang eller oppbevares kjølig under lokk. Den holder i flere uker i kjøleskapet. Husk bare at det vil bli stadig sterkere kryddersmak så lenge krydderne er med. Da kan det hende at du må justere smaken med mer rødvin enn denne oppskriften tilsier.
  4. 5 minutter før servering tilsettes resten av vinen og det hele varmes opp til kokepunktet. Tilsett ingefærølet i det den skal serveres. Fyll opp i kopper og server med ristete kastanjer, nøtter, mandler eller pepperkaker.

For deg som ønsker et alkoholfritt alternativ, er hjemmelaget solbærgløgg et opplagt valg. 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her