Ukens drink
Drinker med mindre alkohol er årets bartrend
Foto: (Jens Bredberg)

Drinker med mindre alkohol er årets bartrend

I den populære The Thief-drinken Vikings er det surøl som gjør den til et lettere alternativ.
12 Januar 2017 - 13:49

Mange spår at 2017 blir det store året for drinker med lavere alkohol – såkalt low ABV. Vi ser en økende trend at bartendere bruker mer sherry, vermut, øl og andre lavprosentsprodukter i sine drinker. 

Personlig er jeg en stor sherryentusiast og ikke minst meget glad i ulike typer øl.

En ølsort som jeg har falt for er belgisk surøl - bedre kjent som lambic. 

I The Thiefs nåværende meny The Movie List benytter vi oss av den letteste surølen fra produsenten Timmermans i en cocktail som er inspirert av tvserien Vikings. 

Timmermans Lambicus holder 4,5 prosent og har en balansert syrestruktur med litt sødme.    

Den nordiske inspirasjonen gjør ikke bare øl naturlig, men også akevitt, i dette tilfellet en fantastisk ulagret akevitt, Lysholm no. 52.

Videre får drinken bitterhet fra Angostura di Amaro, og sødme fra den klassiske mandelsirupen orgeat som er vanligst å bruke i tikidrinker

Hos oss serveres den i et vikinghorn laget av bukkehorn, men et vanlig høyt glass duger.

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev   

Vikings

Vikings
Ingredienser

2 cl Lysholm no. 52
2 cl Amaro di Angostura
2 cl Orgeat
Timmermans Lambicus

 

Fremgangsmåte

Bland alle ingredienser i shaker. Rist med is. Hell i glasset. Topp drinken med Timmermans Lambicus. Rør om.

Tips1:
Vi liker ulagret akevitt, men prøv gjerne med ulike typer. Dersom du prøver andre typer surøl,  kan det være nødvendig å balansere syren.  Om du ikke får tak i Angstura di Amaro, kan Averna være et godt alternativ.

Tips 2:
Dersom du ikke finner Orgeat som er en mandel- og kryddersirup – bruk Amaretto og sukkerlake for en lignende smaksopplevelse. Eller du kan lage den selv.

 

 

 

 

 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her