Ukens drink
Slik lager du en drink i verdensklasse

Slik lager du en drink i verdensklasse

Denne drinken regnes som en av de beste nye drinkene i hele verden.
16 Oktober 2015 - 14:48

 

Gleden var stor da Mime’s well dukket opp på listen over 101 Best New Cocktails tidligere i år. For listen som barlegenden Gary «Gaz» Regan setter opp har høy status. Han regnes nemlig som en av verdens ti mest innflytelsesrike bartendere gjennom tidene.

Mime’s well er en drink vi som jobber på The Thief Bar er stolte av. Den ble skapt til den barens første meny tidligere i år. Vi ønsket å lage en drink som hyllet klassiske som drinker Manhattan og Old Fashioned – bare med mer dybde for en kresen gane.

Se våre oppskrifter på klassiske drinker

Vi kom frem til at vi ønsket preg av kaffe, røyk, sherry og krydder.  Samt sjokolade, for sjokolade er alltid godt. Vi valgte å legge kaffebønner i vermuten Antica Formula, vi reduserte en søt og intens PX sherry med Lagavulin 16 YO og sukker, la til litt Fernet Branca og sjokoladebitters – og sammen med Buffalo Trace bourbon og Angostura smaker det himmelsk.

Dette er historien om Buffalo Trace 

En drink som er perfekt for høsttiden. 

Mime’s Well

Mime’s Well

Fremgangsmåte

Ha noen dråper Lagavulin i et avkjølt coupettglass og snu det rundt slik at hele glasset blir «dekket». Hell ut overflødige dråper.

Ha alle øvrige ingredienser i et røreglass med is. Rør i 20-30 sekunder. Hell over i den whiskyrensete glasset og server. 

Pynt gjerne med tørket appelsinskive. 

* Bruk en kraftig søt vermut for eksempel Antica Formula. Legg noen kaffebønner oppi og la trekke i 2-3 timer.

**Kok en flaske (375 ml) PX sammen med 200 ml Islay whisky og 200 gr sukker. 

Tips: 
Dersom du ikke har Lagavulin, fungerer Caol Ila, Bowmore eller Laphroaig like godt. Poenget er at whiskyen måp ha tydelig røykpreg.

Tips2:
Får du ikke tak i sjokoladebitter, kan du lage den selv. Kjøp knuste kakaobønner (cocoa nibs - fås i helsekostbutikker) og legg dem i et glass med Angostura Bitter. La trekke i 3 timer.

Råvarer:
Lagavulin 16 
Buffalo Trace
Antica Formula
px
Fernet Branca
Angostura
sjokoladebitter

Foto: Julie H. Amundsen

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her