Mime’s Well
Chris Grøtvedt

Mime’s Well

Fremgangsmåte

Ha noen dråper Lagavulin i et avkjølt coupettglass og snu det rundt slik at hele glasset blir «dekket». Hell ut overflødige dråper.

Ha alle øvrige ingredienser i et røreglass med is. Rør i 20-30 sekunder. Hell over i den whiskyrensete glasset og server. 

Pynt gjerne med tørket appelsinskive. 

* Bruk en kraftig søt vermut for eksempel Antica Formula. Legg noen kaffebønner oppi og la trekke i 2-3 timer.

**Kok en flaske (375 ml) PX sammen med 200 ml Islay whisky og 200 gr sukker. 

Tips: 
Dersom du ikke har Lagavulin, fungerer Caol Ila, Bowmore eller Laphroaig like godt. Poenget er at whiskyen måp ha tydelig røykpreg.

Tips2:
Får du ikke tak i sjokoladebitter, kan du lage den selv. Kjøp knuste kakaobønner (cocoa nibs - fås i helsekostbutikker) og legg dem i et glass med Angostura Bitter. La trekke i 3 timer.

Råvarer:
Lagavulin 16 
Buffalo Trace
Antica Formula
px
Fernet Branca
Angostura
sjokoladebitter

Foto: Julie H. Amundsen

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken