Ukens drink

Fruit smash

Whisky gjør en fruktdrink som denne enda bedre
Foto: (© 2010 Chris Gramly)

Whisky gjør en fruktdrink som denne enda bedre

En smash er en klassisk leskende sommerdrink. Med skotsk whisky oppi fungerer den veldig godt også nå i februar.
Redaksjonen
19 Mars 2017 - 14:29

Hva tenker du på når når du hører ordet whisky? Dype chesterfieldstoler i mørke barer, gode sigarer og et brennevin som godt voksne menn nyter bar?

Det er lenge siden det var bildet av den typiske whiskyentusiast. Heldigvis. For denne brennevinskategorien omfatter så mye spennende smaker, som også egner seg utmerket i en cocktail. Også drinker som du primært forbinder med mer fruktige sprittyper.

Som i denne ukes drink. Smash er en fruktig drinktype som stammer fra de amerikanske sørstatene hvor behovet for leskende tørsteslukkere er stort, gitt de høye sommertemperaturene. Den ble naturlig nok ofte laget med amerikansk whiskey, men navnet kommer trolig av at den lages ved å knuse frukten rett i glasset. Og den (tørrere)  skotske whiskyen gir denne drinken en veldig god motvekt mot all frukten. 

Lær mer om whisky her

Whisky er altså en veldig god base for en rekke andre smakssterke drinker, så vel tradisjonelle som nyskapende. 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

 

 

Ballantine's Fruit Smash

Ballantine's Fruit Smash

Fremgangsmåte

Ha limejuice, 4 bringebær, 2 jordbær og sukkerlake i et kraftig highballglass. Knus dette sammen med en barskje eller en tremorter.
 
Fyll glasset halvveis opp med knust is, ha i whisky, rør rundt og fyll opp med cranberryjuice. Juster eventuelt med litt mer sukkerlake hvis du vil ha den søtere.
 
Pynt med friske bringebær eller jordbær, alternativt en sitronskive.
 
Råvarer:

Sendt inn av Magnus Kjelsrud, Liquid Engineers

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her