Ukens drink

Fruit smash

Whisky gjør en fruktdrink som denne enda bedre
Foto: (© 2010 Chris Gramly)

Whisky gjør en fruktdrink som denne enda bedre

En smash er en klassisk leskende sommerdrink. Med skotsk whisky oppi fungerer den veldig godt også nå i februar.
Redaksjonen
19 Mars 2017 - 15:29

Hva tenker du på når når du hører ordet whisky? Dype chesterfieldstoler i mørke barer, gode sigarer og et brennevin som godt voksne menn nyter bar?

Det er lenge siden det var bildet av den typiske whiskyentusiast. Heldigvis. For denne brennevinskategorien omfatter så mye spennende smaker, som også egner seg utmerket i en cocktail. Også drinker som du primært forbinder med mer fruktige sprittyper.

Som i denne ukes drink. Smash er en fruktig drinktype som stammer fra de amerikanske sørstatene hvor behovet for leskende tørsteslukkere er stort, gitt de høye sommertemperaturene. Den ble naturlig nok ofte laget med amerikansk whiskey, men navnet kommer trolig av at den lages ved å knuse frukten rett i glasset. Og den (tørrere)  skotske whiskyen gir denne drinken en veldig god motvekt mot all frukten. 

Lær mer om whisky her

Whisky er altså en veldig god base for en rekke andre smakssterke drinker, så vel tradisjonelle som nyskapende. 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

 

 

Ballantine's Fruit Smash

Ballantine's Fruit Smash

Fremgangsmåte

Ha limejuice, 4 bringebær, 2 jordbær og sukkerlake i et kraftig highballglass. Knus dette sammen med en barskje eller en tremorter.
 
Fyll glasset halvveis opp med knust is, ha i whisky, rør rundt og fyll opp med cranberryjuice. Juster eventuelt med litt mer sukkerlake hvis du vil ha den søtere.
 
Pynt med friske bringebær eller jordbær, alternativt en sitronskive.
 
Råvarer:

Sendt inn av Magnus Kjelsrud, Liquid Engineers

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her