Ukens kake
Både brownie og ostekake i samme stykke bare må smake godt
Foto: (Brodogkorn.no)

Både brownie og ostekake i samme stykke bare må smake godt

Alle elsker brownie og alle elsker ostekake. Med denne oppskriften får du begge deler.
Aase E. Jacobsen
07 Oktober 2016 - 11:38

Den syrlige og luftige ostekremen står veldig godt til den mer kompakte og mektige browniebunnen.  Dette er en kake du kommer til å bake flere ganger, ikke bare fordi den smaker så godt, men også fordi den er så lett å lykkes med. 

Eller du kan prøve denne mer klassiske ostekaken med smak av sitron

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Det er slik du skal bake sitronostekake

Det er slik du skal bake sitronostekake

Fremgangsmåte

Browniebunn:
Smelt smør og sjokolade i en kjele på lav varme. Tilsett sukker og kakaopulver, og bland alt sammen. Rør inn egg og salt, og vend til slutt inn hvetemelet.

Hell blandingen i en smurt langpanne (ca. 28×20 cm). Stek kaken ved 160 °C i ca. 30 minutter, og avkjøl.

Ostekrem:
Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk bare 2 dl vann. Avkjøl, men ikke la den stivne.

Mos cottage cheese til den er glatt og klumpfri, gjerne med en stavmikser. Bland cottage cheese med mascarpone, melis, vaniljesukker og sitronskall. Rør blandingen inn i geléen.

Pisk fløten til krem, og vend den inn i osteblandingen. Skjær halvparten av bringebærene i små biter, og bland dem forsiktig i ostekremen. Hell ostekremen over browniebunnen.

Sett kaken kjølig til den stivner. Pynt kaken med resten av bringebærene.

 Oppskriften er laget av Erzsebet Kalmar.

Lyst på en annen ostekake skal du se her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag blir det ekstra god pasta til middag
Dagens rett

I dag blir det ekstra god pasta til middag

Kjøttboller gir et mer interessant resultat for pastasausen enn å bare steke kjøttdeigen på vanlig måte. Og med brede pappardelle-pastabånd blir den ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her