Ukens kake
Bak en kakeklassiker til helgen

Bak en kakeklassiker til helgen

Rullekake må ikke ha bringebærsyltetøy som fyll. Denne oppskriften med espresso er vanedannende god.
Aase E. Jacobsen
30 April 2016 - 16:10

Rullekake er skikkelig retro, og du vil bli forundret over hvor enkelt og raskt det er å lage en slik kake. Rullingen av kaken er noe som blir perfekt først når du har gjort det noen ganger. Men smaken sitter selv i en ikke helt optimalt rullet kake. 

I denne oppskriften er det espressokaffe som gjør kaken spennende. Men hvis det ikke er noe for deg, kan du erstatte espresso med vanlig kaffe eller med melk for en mildere smak.  

Se våre andre oppskrifter på rullekake

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Rullekake med kaffesmak

Rullekake med kaffesmak

Fremgangsmåte

  1. Glasur:
    Rør alle ingrediensene sammen til en jevn glasur. Hold den lun og smøremyk. 
  2. Rullekake og fyll:
    Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt hvetemel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Legg bakepapir på en bakeplate og spre deigen jevnt oppå.
  3. Stek i 8-10 minutter ved 190 grader.
  4. Legg et bakepapir på bakebordet og fordel den medgjørlige kaffeglasuren over. Hvelv så kakebunnen over på papiret. Det kan være lurt å ha flere enn to hender akkurat til dette. La kaken avkjøles.
  5. Pisk kremfløte myk med sukker og vaniljesukker og spre kremen over kakebunnen. La de ytterste 2 cm av kaken være uten krem. Fyllet må ikke være mer enn ca ½ cm høyt.
  6. Rull så kaken med hjelp av papiret nokså stramt sammen og sett den i kjøleskapet med skjøten ned. 

Sett kaldt i noen timer før servering. 

Flere deilige rullekaker du kan bake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her