Rullekake med kaffesmak
Apéritif

Rullekake med kaffesmak

Rullekake er skikkelig retro, og du vil bli forundret over hvor enkelt og raskt den er å lage. Den må ikke ha bringebærsyltetøy som fyll. Prøv med espresso.

Fremgangsmåte

  1. Glasur:
    Rør alle ingrediensene sammen til en jevn glasur. Hold den lun og smøremyk. 
  2. Rullekake og fyll:
    Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt hvetemel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Legg bakepapir på en bakeplate og spre deigen jevnt oppå.
  3. Stek i 8-10 minutter ved 190 grader.
  4. Legg et bakepapir på bakebordet og fordel den medgjørlige kaffeglasuren over. Hvelv så kakebunnen over på papiret. Det kan være lurt å ha flere enn to hender akkurat til dette. La kaken avkjøles.
  5. Pisk kremfløte myk med sukker og vaniljesukker og spre kremen over kakebunnen. La de ytterste 2 cm av kaken være uten krem. Fyllet må ikke være mer enn ca ½ cm høyt.
  6. Rull så kaken med hjelp av papiret nokså stramt sammen og sett den i kjøleskapet med skjøten ned. 

Sett kaldt i noen timer før servering. 

Flere deilige rullekaker du kan bake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her