UKENS KAKE: By på en tysk kakeklassiker

Ukens kake Kirsebærkake fra Schwarzwald

(clu)

By på en tysk kakeklassiker

Hvis du er så heldig å ha egne kirsebær som du ikke helt vet hva du skal bruke til, ikke nøl. Du blir positivt overrasket over hvor godt de gjør seg i denne kaken.

Du kan selvsagt bruke søte moreller eller sågar syltete kirsebær, men de sure kirsebærene du ikke helt vet hva du skal bruke til, er aldeles perfekt i denne kaken. 

clu

Her er det brukt cocktailbær som pynt, men friske kirsebær er mye bedre. Eller nedlagte maraschinobær. 

Denne usedvanlig populære tyske kaken, ble skapt av en konditor ved navn Joseph Keller i 1915 på Cafe Agner som lå i en av Bonn's bydeler. Så populær er kaken at den har fått sin egen festival, i Todtnau i Baden-Württemberg.

Se våre andre kakeoppskrifter med kirsebær

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Kirsebærkake fra Schwarzwald

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

4 stk
40 g
Fyll:
1.25 dl
Vaniljekrem:
2 ss
2 dl
Kirsebærkompott:
400 g
sukker
0.5 dl
kirsch

Fremgangsmåte

Bunnene: Skill eggene. Rør eggeplommene hvite med flormelis og ha malte, skoldede mandler i. Bland hvetemel, bakepulver og strøkavring i dette og tilsett kakaopulver og finrevet sitronskall. Ha så i smeltet smør og til slutt stivpiskede eggehviter. Bland godt.

Stek tre kakebunner hver for seg, enten i smurte lagkakeformer eller etter hverandre i vanlige kakeformer med løs bunn. Steketid 10-12 minutter ved 200 C.

Fyllet:
Varm melken opp mot kokepunktet og rør puddersukkeret ut i den. Når massen begynner å bli stiv, blander du den med stivpisket krem.

Vaniljekremen:
Pisk eggeplommene sammen med sukkeret i en tykkbunnet gryte. Splitt opp vaniljestangen, plukk kornene ut og rør dem i eggemassen. Tilsett maizenna og melk, og eventuelt vaniljestangen skåret i småbiter. Sett gryten over og rør hele tiden inntil kremen blir tykk. Ta så gryten av. Rør av og til i den slik at det ikke dannes snerk og klumper. I stedet for vaniljestangen kan man bruke 2-3 ss vaniljesukker som røres i når kremen er lunken.

Rør eggeplommen jevn med litt av sukkeret, rør så i litt av melken og visp denne blandingen sammen med den varme melken.

Gelatinen som først har ligget i kaldt vann i 10-15 minutter løses opp.

Kirsebærkompott:
Kok de steinfrie kirsebærene så vidt møre med sukkeret og den lille vannmengden som følger med etter skyllingen av bærene.

Tips:
Du kan eventuelt bruke syltede eller hermetiske kirsebær. Da reduserer du sukkermengden til 100 gram.

Legg så en av kakebunnene på et stort rundt fat. Fordel 5-6 ss vaniljekrem over den, deretter godt og vel ¾ av kirsebærene og oppå der igjen ca ¼ av fløtekremen.

Dynk neste kakebunn med kirsch, legg den oppå den første og dekk den med ¼ av fløtekremen.

Dynk trede kakebunn med kirsch og legg den på toppen, hvor man så dekker til med resten av fløtekremen og til slutt drysser så mye sjokoladespon over at kaken blir nesten helt brun. Pynt kaken med kirsebær og resten av kremen.

Prosessen er ganske lang og omstendelig, men man vil nok oppdage at kaken er vel verdt strevet.

Se våre andre kakeoppskrifter med kirsebær

Lyst på en annen kake da finner du veldig mange oppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av

Foto: clu

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen