Ukens kake

Rabarbrasuppe

Denne desserten er nesten helt gratis
Foto: (JuliScalzi)

Denne desserten er nesten helt gratis

I alle fall om du har fri tilgang på rabarbra. Eller en nabo du kan godsnakke med. I løpet av noen strakser har du en herlig dessert som kan serveres lund eller kald.
Aase E. Jacobsen
08 Juni 2017 - 12:00

Rabarbra er en av juni måneds store smaksopplevelser. En ting er å stjele seg til et øyeblikks barnslig glede ved å dyppe rabarbrastilker i sukker, noe annet er å bruke rabarbra i alt fra kaker og desserter, til salte retter og drinker.

Se alt du kan lage med rabarbra

I dag er det den klassiske rabarbrasuppen som gjenopplives. Bedre sommerdessert finnes knapt. Husk å lage en stor porsjon for restene er veldig fine å ha stående i kjøleskapet. De får neppe et langt liv der. 

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Slik lager du rabarbrasuppe

Slik lager du rabarbrasuppe

Fremgangsmåte

Vask og skrell rabarbrastilkene hvis de er grovtrevlete. Kutt i biter. Ha i en kasserolle og hell over vannet. Kok opp og la trekke til rabarbraen er mør. Tilsett sukkeret, litt etter litt mens du smaker og rør til det er oppløst.

Pisk potetmelet ut i litt kaldt vann og ha i suppa. Kok raskt opp men la den ikke koke etterpå. Det er nå du skal kjøre den sammen med jordbær om du ønsker mer farge.

Server lun eller kald med en kule vaniljeiskrem, gjerne hjemmelaget eller kjøpt. 

Pynt med jordbær i skiver.

Tips1: Du kan tilsette 100-200 gram jordbær etter at rabarbraen er kokt for maksimalt med rødfarge. 

Tips2: Hvis du har i skrellet når du koker rabarbraen, får du med mer farge. 

Her finner du mange oppskrifter med rabarbra 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her