Ukens kake

Peanøttkake

Det er ikke bare tørre kaker som egner seg som julebakst
Foto: (PeterGrof)

Det er ikke bare tørre kaker som egner seg som julebakst

Denne saftige peanøttkaken er en slik som kommer til å konkurrere ut de fleste tørre variantene. Liker/tåler du ikke peanøtter, kan du bytte dem ut med eksempelvis pistasjnøtter.
Aase E. Jacobsen
05 Desember 2019 - 13:00

Bunnen i denne kaken har ikke bare nøtter, men også knuste Ritz-kjeks. De bidrar med ekstra krønsj og saltpreg til det endelige resultatet. Salt og sjokolade er en god kombinasjon. 

Men om du skal lage denne i god tid før jul, må du droppe kremfløten i fyllet og velge langpanneversjonen, eller gå for en tørrere versjon:

Peanøtter passer nemlig også i tørre julekaker - bare se her

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Peanøttkake

Peanøttkake

Fremgangsmåte

Bunn:
Eggehvite og sukker piskes stivt. Peanøtter males og kjeksen smuldres, røres forsiktig inn i marengsen. Stekes i to former (22cm) nederst i ovnen ved 175 grader i 20-25 min.

Fyll:
Kremfløten stivpiskes og has mellom de to bunnene og oppå kaken.

Sjokoladekrem:
Eggeplommene og sukker piskes til eggedosis. Sjokoladen og margarinen smeltes. Ha i kaffen, avkjøl. Blandes forsiktig inn i eggedosisen. Has oppå kaken og på sidene.

Pynt med grovhakkede peanøtter.

NB Det beste resultatet får du med usaltede peanøtter. Hvis du ikke får tak i det, tørk peanøttene godt med kjøkkenpapir før bruk. 

Tips1: Du kan godt bytte ut peanøttene helt eller delvis med pistasjnøtter. Det smaker himmelsk.

Tips2: Du kan lage denne kaken i en langpanne, droppe fløtekremen, pynte med sjokoladekremen og nøttene og skjære ut porsjonstykker. 

Peanøtter passer nemlig også i tørre julekaker - bare se her

Her finner du veldig mange oppskrifter på julekaker

Og her er de syv slag

 

Sendt inn av Elsa Sommarset

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallkjøp fra Bordeaux til 200 kroner på et pol nær deg
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux til 200 kroner på et pol nær deg

Med på kjøpet får du en morsom historie skjult bak etiketten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter
+

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter

Med knappe 2100 hektar kan Jura kalles en liten vinregion, men oppmerksomheten den får er uendelig mye større, spesielt fra tilhengere av naturvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak
Dagens rett

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak

Denne oppskriften er fra Liguria, hvor de tradisjonelt bruker tørrfisk - derav navnet stoccafisso - men klippfisk er også utmerket her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott
Dagens rett

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott

Andebryst slik du får det på restaurant, kan du fint lage hjemme. Bare følg denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallkjøp fra Bordeaux til 200 kroner på et pol nær deg
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux til 200 kroner på et pol nær deg

Med på kjøpet får du en morsom historie skjult bak etiketten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter
+

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter

Med knappe 2100 hektar kan Jura kalles en liten vinregion, men oppmerksomheten den får er uendelig mye større, spesielt fra tilhengere av naturvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Storeslem til Park Hotel Vossevangen i Star Wine List

I alt fire av 11 priser som ble delt ut for Norges beste vinkart, havnet på Voss.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Svanen bykser oppover verdens beste bar-lister

Nå er Svanen verdens 74. beste bar og Oslo har fortsatt to barer blant de 100 beste, ifølge Worlds50Bestbars.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 14. november

Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent

Hold av den 14. november. En av "50 World Most Admired Wine Brands" kommer til Norge har med seg 8 spennende viner til deg!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak
Dagens rett

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak

Denne oppskriften er fra Liguria, hvor de tradisjonelt bruker tørrfisk - derav navnet stoccafisso - men klippfisk er også utmerket her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her