Ukens kake

Blåbæris med avocado

Du lager iskremen selv raskere enn det tar å dra kortet på butikken
Foto: (Synøve Dreyer)

Du lager iskremen selv raskere enn det tar å dra kortet på butikken

Det tar ikke mange minuttene i en blender når du har fryste blåbær, banan og avocado. for hånden. Og denne oppskriften kan tilpasses etter hva du har på kjøkkenet.
Aase E. Jacobsen
31 Mai 2018 - 12:00

Fryste bær og frukter er topp å ha for hånden når gradestokken kryper over det vi opplever som komfortsonen her til lands. For med disse kan du trylle fram de lekreste forfriskninger på et øyeblikk. 

Denne oppskriften er med banan og avocado. Deres oppgave i iskremen er å mykne og gi en kremaktig munnfølelse. Du kan godt lage iskremen med bare banan eller bare avocado eller bytte ut blåbærene med jordbær eller bringebær. Kanskje har du sågar bær igjen fra i fjor. Da er det på tide å spise dem opp nå. 

Eller du kan bruke smoothieblandingene som du får kjøpt i alle dagligvarebutikker. Bruker du søte frukter som mango, kan du kutte helt ut honning. Og har du ikke granateplesaft, kan du bruke eplemost. Her er det med andre ord duket for mange eksperimenter. 

Se våre andre oppskrifter på hjemmelaget iskrem

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Blåbæris med avocado

Blåbæris med avocado

Fremgangsmåte

Skrell avokado og banan og del kjøttet i biter. Kjør alt raskt sammen i en foodprosessor eller bruk en stavmikser til du får en tykk is.

Pynt med friske blåbær og server straks i glass eller porsjonsskåler.

Tips:
Du kan variere slike myke iser med frukt og bær du har hjemme. Yoghurt og kesam kan eventuelt erstatte avokado. Lag gjerne din egen vri.

Lyst til å lage en annen iskrem er oppskriftene her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her