Ukens kake

Himmelsk sjokoladedrøm

Himmelsk er helt korrekt forstavelsen for denne kaken
Foto: (AnnaPustynnikova)

Himmelsk er helt korrekt forstavelsen for denne kaken

Saftig sjokoladekake som toppes med glasur og knust Daim kan bli din nye favoritt, særlig siden den er uhyre lett å lage.
Aase E. Jacobsen
18 Januar 2018 - 12:00

Du kan selvsagt toppe den med en annen type knust sjokolade om du vil ha en mørkere profil på kaken. Akkurat nå er min favoritt mørk sjokolade med bjørnebær og ingefær, men det finnes et vell av muligheter i butikkhyllene. 

Se våre andre oppskrifter på sjokoladekake

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Himmelsk sjokoladedrøm

Himmelsk sjokoladedrøm

Fremgangsmåte

Smelt fettet i en kjele, ta den av varmen og rør inn sukker og egg. Bland de tørre ingrediensene og rør dem raskt inn, slik at det blir en glatt røre. Helles i en godt smurt og strødd rund kakeform (22-24 cm). Stekes nederst i ovnen ved 175 grader, i 20-25 minutter. Kaken skal være litt fuktig i midten, og skal ikke heve seg spesielt mye.

Glasur:
Bryt sjokoladen i biter og smelt den enten i vannbad eller i mikrobølgeovn. Rør i fettet. Dekk kaken med glasuren, og pynt med hakket Daim.
 
 

Sendt inn av Ingvil Djuvik og Kristi Ekrann Aarak

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her