UKENS KAKE: Himmelsk er helt korrekt forstavelsen for denne kaken

Ukens kake Himmelsk sjokoladedrøm

(AnnaPustynnikova)

Himmelsk er helt korrekt forstavelsen for denne kaken

Saftig sjokoladekake som toppes med glasur og knust Daim kan bli din nye favoritt, særlig siden den er uhyre lett å lage.

Du kan selvsagt toppe den med en annen type knust sjokolade om du vil ha en mørkere profil på kaken. Akkurat nå er min favoritt mørk sjokolade med bjørnebær og ingefær, men det finnes et vell av muligheter i butikkhyllene. 

Se våre andre oppskrifter på sjokoladekake

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Himmelsk sjokoladedrøm

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

2.5 dl
2 stk
1.5 dl
4 ss
Glasur:

Fremgangsmåte

Smelt fettet i en kjele, ta den av varmen og rør inn sukker og egg. Bland de tørre ingrediensene og rør dem raskt inn, slik at det blir en glatt røre. Helles i en godt smurt og strødd rund kakeform (22-24 cm). Stekes nederst i ovnen ved 175 grader, i 20-25 minutter. Kaken skal være litt fuktig i midten, og skal ikke heve seg spesielt mye.

Glasur:
Bryt sjokoladen i biter og smelt den enten i vannbad eller i mikrobølgeovn. Rør i fettet. Dekk kaken med glasuren, og pynt med hakket Daim.
 
 

Sendt inn av

Foto: AnnaPustynnikova

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen