Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Ukens kake

Safranpærer

Om det ikke er en favoritt allerede, blir denne desserten det raskt
Foto: (HHLtDave5)

Om det ikke er en favoritt allerede, blir denne desserten det raskt

Pærer kokt i rødvin og krydder er velkjent, men denne vrien med safran er lekker som bare det.
Aase E. Jacobsen
28 September 2017 - 13:00
Bringebærsaus, litt vaniljefrø og iskrem passer veldig godt til. Foto: HHLtDave5

Safran er en av de mest eksklusive smaksgivere som finnes og bare overgås av gull i pris per kilo.

Les mer om hvorfor safran er så eksklusivt her

I denne oppskriften slipper den å konkurrere med andre kryddere eller intense ingredienser. Derimot får safranaromaen støtte av sødmen fra modne (men ikke overmodne) pærer. Det er en match i himmelen. 

Her er en annen oppskrift på safranpærer

Se alt det andre du kan lage med safran

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Safranpærer

Safranpærer

Fremgangsmåte

Skrell pærene.Kok opp vann , sukker , sitronsaft av en sitron ,og skallet av en sitron og safran.Ha i pærene og kok dem møre.Kan legges på glass med laken. Smaker godt ved siden av vaniljeis og bringebærcoulis.

Les mer om hvorfor safran er så eksklusivt her

Her er en annen oppskrift på safranpærer

Se alt det andre du kan lage med safran


Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
 

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

 

 

 

Sendt inn av Elisabeth Daae

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig
Dagens rett
Ekte rømmegrøt

Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig

Men prøv ikke å lage den med lettrømme - det blir ikke det samme. Om du synes rømmegrøt er mektig, server den i veldig små porsjoner slik de gjør på Maaemo til stor begeistring hos de mange utenlandske gjestene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En akevittpunsj er nesten selvskreven på nasjonaldagen
Ukens drink
Akevitt-punsj

En akevittpunsj er nesten selvskreven på nasjonaldagen

Med bare litt hjelp fra importert kanel og sitron blir det så helnorsk som det kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er de 15 beste boblene til under 200-lappen som du kan plukke med deg fra nærmeste pol
+
Test
15 bobleviner i basis mellom 114 og 190 kroner

Dette er de 15 beste boblene til under 200-lappen som du kan plukke med deg fra nærmeste pol

Det er fullt mulig å få tak i lekre bobler selv i budsjettklassen og selv om det er få dager igjen til den store dagen. Her er våre forslag mellom

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Årets 17. maikake er både syrlig og kremete fyldig
Ukens kake
Jordbærkake med vaniljekrem og pasjonscurd

Årets 17. maikake er både syrlig og kremete fyldig

Jordbær, pasjon og vanilje. En slik kake går i en egen mage. Lettlaget er den dessuten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig
Dagens rett
Ekte rømmegrøt

Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig

Men prøv ikke å lage den med lettrømme - det blir ikke det samme. Om du synes rømmegrøt er mektig, server den i veldig små porsjoner slik de gjør på Maaemo til stor begeistring hos de mange utenlandske gjestene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus

Forsiden akkurat nå - 4

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her