UKENS KAKE: Om det ikke er en favoritt allerede, blir denne desserten det raskt

Ukens kake Safranpærer

(Bilde: HHLtDave5)

Om det ikke er en favoritt allerede, blir denne desserten det raskt

Pærer kokt i rødvin og krydder er velkjent, men denne vrien med safran er lekker som bare det.

Bringebærsaus, litt vaniljefrø og iskrem passer veldig godt til. Foto: HHLtDave5

Safran er en av de mest eksklusive smaksgivere som finnes og bare overgås av gull i pris per kilo.

Les mer om hvorfor safran er så eksklusivt her

I denne oppskriften slipper den å konkurrere med andre kryddere eller intense ingredienser. Derimot får safranaromaen støtte av sødmen fra modne (men ikke overmodne) pærer. Det er en match i himmelen. 

Her er en annen oppskrift på safranpærer

Se alt det andre du kan lage med safran

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Safranpærer

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

0.25 g
1.5 l

Fremgangsmåte

Skrell pærene.Kok opp vann , sukker , sitronsaft av en sitron ,og skallet av en sitron og safran.Ha i pærene og kok dem møre.Kan legges på glass med laken. Smaker godt ved siden av vaniljeis og bringebærcoulis.

Les mer om hvorfor safran er så eksklusivt her

Her er en annen oppskrift på safranpærer

Se alt det andre du kan lage med safran


Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
 

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

 

 

 

Sendt inn av

Foto: HHLtDave5

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen