UKENS KAKE: Plommer til overs? Da har du det som trengs til denne kaken

Ukens kake Opp-ned plommekake

(Brodogkorn/Nadin Martinuzzi)

Plommer til overs? Da har du det som trengs til denne kaken

En klassisk formkake blir supersaftig med et lokk av plommer.

Om de norske plommene allerede er spist opp, sesongen er jo kort, og de smaker jo så godt, så får de ikke så gode importplommene nytt liv i en oppskrift som denne. 

Serverer du iskrem eller pisket krem til blir smaksopplevelsen enda større.

Se alt det andre du kan lage med plommer

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Opp-ned plommekake

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

2 stk
100 g
1 dl
300 g

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.  Smelt smøret og tilsett i røren sammen med melken. Bland bakepulver og vaniljesukker sammen med hvetemelet, og vend det inn. Fjern steiner i plommene og skjær i båter.

Legg bakepapir i bunnen av en 22 cm springform og smør sidene og bunnen.

Plasser plommebåtene i bunnen av formen i det mønstret du ønsker og hell over røren.

Stek kaken på nederste rille i ovnen på 190° C i 35–40 minutter.

Avkjøl kaken på rist i formen. Vent minst 15 minutter før du skjærer langs kantene og snur den over på et serveringsfat.

 Tips: Server kaken med vaniljesaus, krem eller is til.

Se alt det andre du kan lage med plommer

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Brodogkorn/Nadin Martinuzzi

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen