- Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Smelt smøret og tilsett i røren sammen med melken.
- Bland bakepulver og vaniljesukker sammen med hvetemelet, og vend det inn. Fjern steiner i plommene og skjær i båter.
- Legg bakepapir i bunnen av en 22 cm springform og smør sidene og bunnen.
- Plasser plommebåtene i bunnen av formen i det mønstret du ønsker og hell over røren.
- Stek kaken på nederste rille i ovnen på 190° C i 35–40 minutter.
- Avkjøl kaken på rist i formen. Vent minst 15 minutter før du skjærer langs kantene og snur den over på et serveringsfat.
Tips: Server kaken med vaniljesaus, krem eller is til.
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Se alt det andre du kan lage med plommer
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig