Ukens vin
At 20 år gammel bordeaux til 149,90 er et kupp, er lett å forstå

At 20 år gammel bordeaux til 149,90 er et kupp, er lett å forstå

Når den i tillegg er så innbydende og fortsatt holdbar som denne, er det ekstra hyggelig.
Aase E. Jacobsen
06 November 2018 - 14:45

Ch. Barreyre finnes nå i tre ulike årganger som sendes ut etter hvert som lageret tømmes, først 1999, så 1998 og til slutt 1994. Denne vinen finnes nemlig ikke i ubegrenset antall. Mens 1999 og 1998 er gode årganger i Bordeaux, er 1994 litt svakere, noe som gir seg utsalg i en litt slankere stil for Barreyre i denne utgaven. Men altså likevel en vin med mye liv selv etter 24 år.

 

Ch. Barreyre er et såkalt petit chateau som det finnes tusenvis av i Bordeaux, det er selve grunnfjellet i denne omfangsrike regionen som er mest kjent for sine toppslott. Nå når prisene på disse er blitt så høye at de færreste kan unne seg en flaske mer enn en gang i året, enn si en gang i livet, er det godt at det finnes prisgunstige alternativer.

At det også finnes så vellagret vin, skyldes dels at etterspørselen etter slik bordeauxvin har vært liten de siste tiårene, og dels at mange produsenter sørger for å ha et lite lager. De typiske bordeauxslottene har ikke uventet gode lagringsforhold all den tid de ble bygget på en tid da tykke steinvegger sørget for perfekt kjellertemperatur.

Ch. Barreyre er et slikt lite slott, som du kan se av etiketten. Det ble oppført i 1774 av Nicolas Barreyre, av borgerlig og ikke adelig bakgrunn, derfor overlevde familien og dens eiendommer revolusjonen i 1792. Beliggenheten er i Macau, som ligger innen Haut Médoc-appellasjonen, på grensen til Margaux. Men siden den ligger helt nede ved Gironde-elven har den mer leire og mindre grus, hvilket gjør at den bærer Bordeaux Superieur og ikke Haut Médoc på etiketten.

Derfor har den også merlot som hoveddrue. Den tidlig-modnende merlotdruen trives godt i det kjøligere leirjordsmonnet enn eksempelvis den senere modnende cabernet sauvignon som er hoveddruen i Margaux og store deler av Médoc.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

  • Produsent:
    Ch. Barreyre
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    213.50 kr
    Varenummer:
    10353201
    84 POENG
    Ch. Barreyre
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
Ukens drink

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet

For har du en flaske av den irrgrønne syrlige eplelikøren, gjør den en hederlig jobb sammen med amerikansk whiskey og litt lime.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her