Ukens vin
Dette er en av de beste boksvinene i polhyllene akkurat nå

Dette er en av de beste boksvinene i polhyllene akkurat nå

Denne boksen er ny i basisutvalget, men finnes bare i de 60 største polutsalgene. Er du i byen, er du derfor sikret solid vin i pappformatet.
Aase E. Jacobsen
15 April 2017 - 01:10

Le Mas er en fyldig og parfymert vin med veldig god frukt og konsentrasjon, stofflig, men også saftig. Det gjør at den finner seg godt til rette med så vel påskelammet, som en saftig biff, og ikke minst grillmaten om du planlegger det. Den fungerer også veldig godt som kosevin – sammen med en god bok eller i godt selskap.  

Den er en boksvin som skiller seg ut, ikke bare ved at den en ekstra god, men også forbi den er helt firkantet. Og dermed bedre egnet for å forbli på kjøkkenbenken (ellers helst et litt kjøligere sted) enn å slepes rundt.

Even Bakke i vinmarkene på Clos de Trias i Ventoux. Foto:

 

Denne vinen er sågar signert en nordmann, Even Bakke, som etter mange år i California bestemte seg for å bli fransk vinbonde. Med til historien hører det at hans kone er fransk, og at han hadde 14 årganger fra California bak seg da han startet opp i det sørlige Rhône.  

Les den imponerende historien her

Druene til boksvinen kommer fra  venner av Even som alle jobber etter økologiske prinsipper. Og i Ventoux er det en økende andel vinprodusenter som jobber økologisk/biodynamisk noe som vil løfte området ut av anonymitetens (les bulkvinenes) rekker. Det ble grundig dokumentert denne uken under mitt besøk i på maratonsmakingen Decourverte Rhône.

På plass i en del polhyller er Bakke-familens Clos de Trias 2010 som er en mer «forseggjort» vin med enda mer konsentrasjon og et visst lagringspotensial. Den får druer fra deres egne biodynamisk dyrkete vinmarker. De kjennetegnes av et kalkholdig jordsmonn som sikrer god friskhet i den ferdige vinen. Og det kjennes på smaken.

Senere i år kommer 2011-årgangen som er superchunky i frukten og en veldig sjarmerende vin. Du kan glede deg.

I Frankrike heter vinene deres forresten Clos de T siden kooperativet i området allerede hadde sikret seg ordet Trias i en av sine cuveer. En fight Som Clos de Trias egentlig vant, men hva gjør man vel ikke for husfreden?

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

  • Produsent:
    Clos de Trias
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Rhône
    Pris:
    350.70 kr
    Varenummer:
    5658101
    86 POENG
    Clos de Trias Ventoux
  • Produsent:
    Clos de Trias
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    3.00l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Rhône
    Pris:
    408.40 kr
    Varenummer:
    3079306
    86 POENG
    Le Mas
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner
Vinmesse
Vinmesse i Oslo 27. januar

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner

Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her