Ukens vin
Her får du imponerende god kvalitet for en liten penge

Her får du imponerende god kvalitet for en liten penge

For 159,90 får du en ekstra fyldig og innsmigrende hvitvin, for umiddelbar nytelse eller for noen år i kjelleren. Boblene fra samme produsent er også verd å snuse på.
Aase E. Jacobsen
28 Mai 2019 - 13:45
 

Ch. Rioublanc 2018 har enda mer av alt i siste årgang ut. Den sauvignon blanc-dominerte vinen byr på alt av denne druens godsaker som stikkelsbær, annen syrlig frukt, urter og grønt. Det ved siden av frisk syre har gitt en veldig godt balansert smak  som også har et fint mineralpreg.

Det gjør denne vinen til et funn når retter som fisk med smørsaus, alt innen  laks og  ørret samt asparges eller andre vegetarretter står på menyen. 

Se utvalget av hvit bordeauxvin på polet

2018-årgangen fra Bordeaux er fortsatt lite utforsket, men den generelle dommen er at de røde er bedre enn de hvite, men det gjelder først og fremst fraværet av botrytis, såkalt edelråte. For denne type hvit bordeauxvin som ukens vin tilhører, er botrytis uønsket. Derimot er kombinasjonen av mye sol, men ikke for høye temperaturer på dagtid, bortsett fra noen hetetokter i august, ok ikke minst stor forskjell mellom dag- og nattemperaturer, ideell for en tørr hvitvin. Da sikres god syreutvikling samtidig som frukten modnes jevnt. 

Derfor har også ukens vin behagelige 12,5 prosent. Som den hadde i 2016-årgangen som jeg smakte og ble fascinert av for et år siden. 

Her kan du lese mer om den årgangen og om produsenten

 

Fra samme vingård kommer også en annen tidsriktig vin, nemlig Ch. Rioublanc Crémant de Bordeaux Brut Nature, som ikke bare er knusktørr, men også en cremant med karakter. Den har semillon som hoveddrue hvilket har gir mer fedme og kjøttfull i stedet for syrlig frukt. Den har likevel god friskhet og er et like godt matfølge som den uten bobler. Prøv den til spekeskinke, røykelaks eller vegetar. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her