UKENS VIN: Her får du imponerende god kvalitet for en liten penge
Ukens vin

Her får du imponerende god kvalitet for en liten penge

For 159,90 får du en ekstra fyldig og innsmigrende hvitvin, for umiddelbar nytelse eller for noen år i kjelleren. Boblene fra samme produsent er også verd å snuse på.

 

Ch. Rioublanc 2018 har enda mer av alt i siste årgang ut. Den sauvignon blanc-dominerte vinen byr på alt av denne druens godsaker som stikkelsbær, annen syrlig frukt, urter og grønt. Det ved siden av frisk syre har gitt en veldig godt balansert smak  som også har et fint mineralpreg.

Det gjør denne vinen til et funn når retter som fisk med smørsaus, alt innen  laks og  ørret samt asparges eller andre vegetarretter står på menyen. 

Se utvalget av hvit bordeauxvin på polet

2018-årgangen fra Bordeaux er fortsatt lite utforsket, men den generelle dommen er at de røde er bedre enn de hvite, men det gjelder først og fremst fraværet av botrytis, såkalt edelråte. For denne type hvit bordeauxvin som ukens vin tilhører, er botrytis uønsket. Derimot er kombinasjonen av mye sol, men ikke for høye temperaturer på dagtid, bortsett fra noen hetetokter i august, ok ikke minst stor forskjell mellom dag- og nattemperaturer, ideell for en tørr hvitvin. Da sikres god syreutvikling samtidig som frukten modnes jevnt. 

Derfor har også ukens vin behagelige 12,5 prosent. Som den hadde i 2016-årgangen som jeg smakte og ble fascinert av for et år siden. 

Her kan du lese mer om den årgangen og om produsenten

 

Fra samme vingård kommer også en annen tidsriktig vin, nemlig Ch. Rioublanc Crémant de Bordeaux Brut Nature, som ikke bare er knusktørr, men også en cremant med karakter. Den har semillon som hoveddrue hvilket har gir mer fedme og kjøttfull i stedet for syrlig frukt. Den har likevel god friskhet og er et like godt matfølge som den uten bobler. Prøv den til spekeskinke, røykelaks eller vegetar. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

 

Ch. Rioublanc 2018

Produsent:
Ch. Rioublanc - Carretero
Utvalg:
Testutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
169,90 kr
Varenummer:
8299501
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Ch. Rioublanc Crémant de Bordeaux Brut Nature

Produsent:
Ch. Rioublanc - Carretero
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
209,90 kr
Varenummer:
10873901
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen