Ukens vin
Denne hvitvinen er faktisk utrolig billig

Denne hvitvinen er faktisk utrolig billig

Le G de Guiraud er en lekker vin for å nyte selv eller gi bort i gave. Særlig i magnumflaske. Og prisen er veldig gunstig.
Aase E. Jacobsen
01 August 2017 - 14:45

Denne lekkerbiskenen er ikke bare billig, den finnes sågar på et pol nær deg, i hvert fall om du bor i byen. Og om du nøyer deg med normalflasken av Le G de Guiraud 2016. Magnumen som finnes i 2015-utgave må bestilles.

Magnumen er fortsatt i 2015, men blir erstattet med 2016 når det er tomt på lageret. Foto: Lasse Ingeberg www.good2.no

Men den er verd ventetiden, særlig om du trenger tips til en spesiell gave. For hvit bordeuaxvin er svært lagringsdyktig. Særlig når den kommer fra en seriøs aktør som Guiraud. Vi snakker nemlig om et av de beste sauternesslottene.

Ch. Guiraud var for øvrig det første av toppslottene som gikk over til økologisk druedyrking, allerede i 1996 var de første spede forsøkene, og fra 2011 er vinene sertifisert som sådan. 

Se de andre vinene på polet fra Guiraud

Ukens vin er selvsagt ikke en sauternes, og heller ikke en søtvin, derimot en tørr og konsentrert hvitvin som trives sammen med vellagete sjømatretter og gjerne fra grillen.

Le G de Guiraud er en klassisk hvit bordeaux siden den er en blanding av sauvignon blanc og semillon. Den første druen bidrar med syrlighet og blomster og andre med fedme, søtere frukt og bivoksaktig karakter.

Drueinnhøstningen i Sauternes består av mange runder for å plukke druene på deres optimale tidspunkt. Så også for denne vinen, bortsett fra i dette tilfellet er det bare helt friske druer uten noen form for råte som brukes. Ifølge slottets tekniske direktør, Luc Planty, var druene ekstra sunne i 2016, og innhøstningen var avsluttet 22. september, for denne vinen, vel å merke. Det som henger igjen på vinstokkene venter på at edelråte (botrytis) skal angripe druene, for dermed å bli konvertert til noe av det lekreste eliksir som finnes, nemlig sauternes.

Ukens vin får ekstra karakter ved å modnes i fat som tidligere har inneholdt sauternes. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her