UKENS VIN: Denne hvitvinen er faktisk utrolig billig
Ukens vin

Denne hvitvinen er faktisk utrolig billig

Le G de Guiraud er en lekker vin for å nyte selv eller gi bort i gave. Særlig i magnumflaske. Og prisen er veldig gunstig.

Denne lekkerbiskenen er ikke bare billig, den finnes sågar på et pol nær deg, i hvert fall om du bor i byen. Og om du nøyer deg med normalflasken av Le G de Guiraud 2016. Magnumen som finnes i 2015-utgave må bestilles.

Magnumen er fortsatt i 2015, men blir erstattet med 2016 når det er tomt på lageret. Foto: Lasse Ingeberg www.good2.no

Men den er verd ventetiden, særlig om du trenger tips til en spesiell gave. For hvit bordeuaxvin er svært lagringsdyktig. Særlig når den kommer fra en seriøs aktør som Guiraud. Vi snakker nemlig om et av de beste sauternesslottene.

Ch. Guiraud var for øvrig det første av toppslottene som gikk over til økologisk druedyrking, allerede i 1996 var de første spede forsøkene, og fra 2011 er vinene sertifisert som sådan. 

Se de andre vinene på polet fra Guiraud

Ukens vin er selvsagt ikke en sauternes, og heller ikke en søtvin, derimot en tørr og konsentrert hvitvin som trives sammen med vellagete sjømatretter og gjerne fra grillen.

Le G de Guiraud er en klassisk hvit bordeaux siden den er en blanding av sauvignon blanc og semillon. Den første druen bidrar med syrlighet og blomster og andre med fedme, søtere frukt og bivoksaktig karakter.

Drueinnhøstningen i Sauternes består av mange runder for å plukke druene på deres optimale tidspunkt. Så også for denne vinen, bortsett fra i dette tilfellet er det bare helt friske druer uten noen form for råte som brukes. Ifølge slottets tekniske direktør, Luc Planty, var druene ekstra sunne i 2016, og innhøstningen var avsluttet 22. september, for denne vinen, vel å merke. Det som henger igjen på vinstokkene venter på at edelråte (botrytis) skal angripe druene, for dermed å bli konvertert til noe av det lekreste eliksir som finnes, nemlig sauternes.

Ukens vin får ekstra karakter ved å modnes i fat som tidligere har inneholdt sauternes. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Le G de Château Guiraud 2019

Produsent:
S.C.A. du Ch. Guiraud
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
219,90 kr
Varenummer:
9773901
89 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Le G de Château Guiraud 2017

Produsent:
Ch. Guiraud
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
1.500l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
439,90 kr
Varenummer:
9773905
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen