Lekker økologisk sauternes

Lekker økologisk sauternes

Château Guiraud er det første slottet i Sauternes som sertifiseres som økologisk. Men det er likevel kvaliteten på vinen som imponerer aller mest.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Château Guiraud 2009 + Petit Guiraud 2009 (1937) er så lekker som en sauternes kan bli. Det betyr imponerende fruktkonsentrasjon, enorm viskositet, flott syre, stor munnfølelse, ja, rett og slett uhyre deilig, nærmest en fruktbombe uten å være vulgær. Dette er vin som holder formen mye lengre enn eieren – sikkert 50 år.

2009 er dessuten et godt år for søt bordeaux siden årgangen har kombinasjonen av en lang varm sommer og gode vilkår for utvikling av edelråte (botrytis) fra slutten av september. Det er dette siste elementet som gir sauternesvinen dens spesielle aroma og karakter.

Les mer om botrytis her

Med 85 hektar produseres likevel bare 100.000 flasker av den store vinen som allerede i 1855-klassifikasjonen fikk benevnelsen «premier grand cru» - bedre blir det ikke. Det som ikke når opp til de strenge kvalitetskravene for denne vinen, særlig fra yngre vinstokker, brukes til Petit Guiraud – en «moderne» sauternes. Denne vinen som lages i maksimalt 40.000 flasker har akkurat den samme miksen av to tredeler sémillon og resten sauvignon blanc som toppvinen, men av druer med litt lavere sukkerinnhold. Det gir en litt lettere vin, men fortsatt med alle sauternes-vinens lekre egenskaper.

Les mer om sauternes her

Guiraud lager også en tredjevin, men den er ikke til salgs her til lands. Det er derimot en pakke – the Sweet pack – med en halvflaske av hver av de to andre. En lykke for alle som er på jakt etter godt vinkjøp, elsker søt vin og som har tålmodighet. Petit Guiraud drikker du denne julen – den andre lar du ligge.

Guiraud lager også en tørr hvitvin, G de Guiraud, en smaksrik og karakterfull hvitvin med flott syrestruktur og velintegrert fat. En utmerket partner til rike sjømatretter.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Château Guiraud 2009 + Petit Guiraud 2009

Produsent:
La Boisseraie
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.370l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
579,90 kr
Varenummer:
193701
95 Poeng
Les smaksnotatene »
 

Le G de Château Guiraud 2019

Produsent:
S.C.A. du Ch. Guiraud
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
219,90 kr
Varenummer:
9773901
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen