Ukens vin
Denne hvitvinsboksen er blant de beste akkurat nå

Denne hvitvinsboksen er blant de beste akkurat nå

Den har mye mer karakter enn hva du er vant til i dette formatet. Og så er den laget av en drue du ikke treffer på så ofte.
Aase E. Jacobsen
09 Juni 2020 - 13:45

Zaccagnini Yamada Pecorino 2019 er for meg en god gammel kjenning, siden den har vært på markedet i en del årganger allerede, og omtalt i denne spalten før.

 

Men 2019-utgaven er ekstra sjarmerende og karaktersterk med godt uttrykk for druen pecorino som er en sjelden drue både i dette formatet og ellers, men som har fått fornyet interesse de siste 20 årene. Den antas å være utviklet fra lokale villdruer, derav den litt annerledes druekarakteren, men ble utkonkurrert av andre mer produktive druer på Italias østkyst i forrige århundre.

Se alle pecorinovinene på polet

Zaccagnini som er velkjent for sin røde pinnevin, og en dominerende representant for Abruzzo her til lands, dyrker også en liten mengde økologisk pecorino, og nok til at de kan forsyne det norske markedet med vin i boks. Denne boksen finnes nemlig ingen andre steder. 

Dette er derfor en boksvin som fortjener å tappes over i en pen karaffel – både vinen har godt av det samtidig som du glemmer at den kommer fra en boks. For kanskje er du blitt lei av vin fra boks etter de siste månedenes unntakstilstand. Bokssalget har tatt helt av på polet, det har vokst med formidable 61 prosent mellom mars og mai sammenlignet med samme periode i fjor. Hvert tredje glass med vin som drikkes her til lands kommer nå fra en boks.  

 

Så om du er som meg, og heller vil ha flaske, finnes nesten den samme vinen i flaske, Zaccagnini Abruzzo Pecorino DOC 2019.

Den har litt større munnfølelse og mer av den fine saltaktige karakteren fra modningen på bunnfallet. Forskjellen mellom flaske og boks er altså liten, hvilket gjør boksen til et usedvanlig godt kjøp. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En skvett juleøl gir laksen et solid kick i denne friske salaten
Dagens rett

En skvett juleøl gir laksen et solid kick i denne friske salaten

Juleøl er fantastisk ikke bare ved siden av mat, men også som en ingrediens i selve retten. Har du rester etter helgen, får du bruk for det her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her