Ukens vin
Denne hvitvinsboksen er blant de beste akkurat nå

Denne hvitvinsboksen er blant de beste akkurat nå

Den har mye mer karakter enn hva du er vant til i dette formatet. Og så er den laget av en drue du ikke treffer på så ofte.
Aase E. Jacobsen
09 Juni 2020 - 14:45

Zaccagnini Yamada Pecorino 2019 er for meg en god gammel kjenning, siden den har vært på markedet i en del årganger allerede, og omtalt i denne spalten før.

 

Men 2019-utgaven er ekstra sjarmerende og karaktersterk med godt uttrykk for druen pecorino som er en sjelden drue både i dette formatet og ellers, men som har fått fornyet interesse de siste 20 årene. Den antas å være utviklet fra lokale villdruer, derav den litt annerledes druekarakteren, men ble utkonkurrert av andre mer produktive druer på Italias østkyst i forrige århundre.

Se alle pecorinovinene på polet

Zaccagnini som er velkjent for sin røde pinnevin, og en dominerende representant for Abruzzo her til lands, dyrker også en liten mengde økologisk pecorino, og nok til at de kan forsyne det norske markedet med vin i boks. Denne boksen finnes nemlig ingen andre steder. 

Dette er derfor en boksvin som fortjener å tappes over i en pen karaffel – både vinen har godt av det samtidig som du glemmer at den kommer fra en boks. For kanskje er du blitt lei av vin fra boks etter de siste månedenes unntakstilstand. Bokssalget har tatt helt av på polet, det har vokst med formidable 61 prosent mellom mars og mai sammenlignet med samme periode i fjor. Hvert tredje glass med vin som drikkes her til lands kommer nå fra en boks.  

 

Så om du er som meg, og heller vil ha flaske, finnes nesten den samme vinen i flaske, Zaccagnini Abruzzo Pecorino DOC 2019.

Den har litt større munnfølelse og mer av den fine saltaktige karakteren fra modningen på bunnfallet. Forskjellen mellom flaske og boks er altså liten, hvilket gjør boksen til et usedvanlig godt kjøp. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Rett og slett en utrolig god hvitvin for 149,90
+
Ukens vin

Rett og slett en utrolig god hvitvin for 149,90

Den er dessuten rimeligere i Norge enn andre markeder, og tipp topp følge til sesongens sjømat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sensasjonell Michelin-stjernehøst for Norge - dette spiser du på den nye trestjerneren RE-NAA
+

Sensasjonell Michelin-stjernehøst for Norge - dette spiser du på den nye trestjerneren RE-NAA

Aldri har det haglet så mange stjerner på en gang: Tre til RE-NAA, to til Kontrast, en hver til Iris, Bar Amour og Hermetikken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du gode pølser, er det ikke mer enn denne hvitløksausen og noen asparges fra grillen som trengs for høy snadderfaktor
Dagens rett

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er makrellen perfekt for helgrilling
Dagens rett
Grillet makrell med foliebakte poteter appelsin- og vannmelonsalat

Nå er makrellen perfekt for helgrilling

I denne oppskriften har den fått en lett eksotisk krydring samt syrlig og fruktig tilbehør.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Rett og slett en utrolig god hvitvin for 149,90
+
Ukens vin

Rett og slett en utrolig god hvitvin for 149,90

Den er dessuten rimeligere i Norge enn andre markeder, og tipp topp følge til sesongens sjømat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sensasjonell Michelin-stjernehøst for Norge - dette spiser du på den nye trestjerneren RE-NAA
+

Sensasjonell Michelin-stjernehøst for Norge - dette spiser du på den nye trestjerneren RE-NAA

Aldri har det haglet så mange stjerner på en gang: Tre til RE-NAA, to til Kontrast, en hver til Iris, Bar Amour og Hermetikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en lekker salat med stekt laks på toppen
Dagens rett

By på en lekker salat med stekt laks på toppen

Laks og grapefrukt er en veldig god kombinasjon og da er det vanskelig å komme unna sauvignon blanc i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du gode pølser, er det ikke mer enn denne hvitløksausen og noen asparges fra grillen som trengs for høy snadderfaktor
Dagens rett
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her