Imponerende boksvin

Her får du en boks med sjeldent høy kvalitet på innholdet.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Zaccagnini Yamada Pecorino er laget av druer som så vidt unngikk glemselens slør i etterkrigstidens jakt på større avlinger. Pecorino er nemlig en naturlig lavtytende hvitvinsdrue, som også har langt mer karakter enn den dominerende hvite druen i Abruzzo, trebbiano.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Eksperimenterer

Når den får godt stell, og det gjør den hos Az. Agr. Cicci Zaccagnini som jobber økologisk i vinmarkene, gir den vin med god mineralsk karakter og flott frukt. Produsenten er for øvrig veldig godt kjent i Norge fra før av gjennom sin bestselgende "pinnevin" , altså flasken som har en liten bit av en vinstokk rundt halsen. Zaccagnini er også berømt for Italias beste søtvin, Clematis 2006, som er laget av samme drue som pinnevinen. Sammen med Yamada er denne vinen et resultat av Zaccagninis eksperimenteringsiver.

Elsket av sauer

Pecorino stammer egentlig fra nabofylket Marche, men dyrkes nå også i Lazio og Umbria. Navnet som betyr "liten sau" har den fått fordi sauene har en spesiell forkjærlighet for denne druen. Pecorino modner tidlig og har små bær med tynt skall. 

Zaccagnini bruker kun den første mosten, altså uten å måtte presse druene. En teknikk som kun benyttes for mer påkostete viner, og i hvert fall ikke for viner beregnet for boks, all den tid utbyttet blir mye mindre.

Flasken best

Denne "gavmildheten" fra produsentens del, kan vi som forbrukere bare smile og takke ja til. Vinen finnes nemlig også i flaske, men da til en høyere pris. Det er også en liten forskjell på innholdet som det alltid er på grunn av filtrering og mer bruk av svovel (som "spiser" en del av fruktigheten). Flasken har enda mer av den imponerende frukten som Zaccagnini klarer å hente ut av denne unnselige druen. Så jeg vet i hvert fall hva jeg foretrekker.

Bestill Ukens vin med en gang

Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.

Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Yamada Pecorino 2014

Produsent:
Ciccio Zaccagnini
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Abruzzo
Pris:
169,90 kr
Varenummer:
5974701
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Yamada Pecorino 2014

Produsent:
Ciccio Zaccagnini
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Abruzzo
Pris:
169,90 kr
Varenummer:
5974701
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:

Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .

Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen