Ukens vin
Denne hvitvinsboksen er blant de beste akkurat nå

Denne hvitvinsboksen er blant de beste akkurat nå

Den har mye mer karakter enn hva du er vant til i dette formatet. Og så er den laget av en drue du ikke treffer på så ofte.
Aase E. Jacobsen
09 Juni 2020 - 14:45

Zaccagnini Yamada Pecorino 2019 er for meg en god gammel kjenning, siden den har vært på markedet i en del årganger allerede, og omtalt i denne spalten før.

 

Men 2019-utgaven er ekstra sjarmerende og karaktersterk med godt uttrykk for druen pecorino som er en sjelden drue både i dette formatet og ellers, men som har fått fornyet interesse de siste 20 årene. Den antas å være utviklet fra lokale villdruer, derav den litt annerledes druekarakteren, men ble utkonkurrert av andre mer produktive druer på Italias østkyst i forrige århundre.

Se alle pecorinovinene på polet

Zaccagnini som er velkjent for sin røde pinnevin, og en dominerende representant for Abruzzo her til lands, dyrker også en liten mengde økologisk pecorino, og nok til at de kan forsyne det norske markedet med vin i boks. Denne boksen finnes nemlig ingen andre steder. 

Dette er derfor en boksvin som fortjener å tappes over i en pen karaffel – både vinen har godt av det samtidig som du glemmer at den kommer fra en boks. For kanskje er du blitt lei av vin fra boks etter de siste månedenes unntakstilstand. Bokssalget har tatt helt av på polet, det har vokst med formidable 61 prosent mellom mars og mai sammenlignet med samme periode i fjor. Hvert tredje glass med vin som drikkes her til lands kommer nå fra en boks.  

 

Så om du er som meg, og heller vil ha flaske, finnes nesten den samme vinen i flaske, Zaccagnini Abruzzo Pecorino DOC 2019.

Den har litt større munnfølelse og mer av den fine saltaktige karakteren fra modningen på bunnfallet. Forskjellen mellom flaske og boks er altså liten, hvilket gjør boksen til et usedvanlig godt kjøp. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her