Ukens vin
Denne mannen byr på hele to knallkjøp til krabbefesten
Foto: (SERGIO FERREIRA)

Denne mannen byr på hele to knallkjøp til krabbefesten

Begge disse vinene signert João Maria Cabral de Almeida er supre følger til krabbe, og ikke minst veldig mye vin for pengene, så her er det budsjettet som avgjør.
Aase E. Jacobsen
08 August 2017 - 14:45
 

Camaleão Loureiro e Alvarinho 2016 er både en typisk og en atypisk vin for vinstilen vinho verde. Typisk på grunn av at den er en blanding av loureiro og alvarinho, og atypisk fordi den har mye mer struktur enn det som er vanlig for vinho verde.

Her kan du lære mer om vinho verde og området Minho

Den har et fint preg av blomster, frukt og stein/mineraler, er fruktig og leskende og med god balanse mellom sødme og bitterhet. Akkurat det som trengs for å skylle ned krabben og majonesen eller aiolien. Den lave prisen gjør at du kan både droppe å tenke på boksvin og bunkre opp godt med flasker. Denne vinen holder fint i kjelleren noen år om du ikke rekker å drikke opp alt i sommer. Noe jeg betviler siden den er så leskende.

Derfor elsker vi vinho verde om sommeren

 

en aller helst vil jeg ha Camaleão Alvarinho 2016 som altså er en ren alvarinho, derfor den høyere prisen. Denne druen gir mer elelganse, mineralpreg og bedre struktur enn loureiro og dermed et bedre lagringspotensial, på linje med chablis. Men helt fersk alvarinho smaker aldeles fortreffelig, så det er ikke noe å lure på. Den er nemlig en veldig anvendelig hvitvin til det meste av sjømat, også mer forseggjorte retter, men den behøver slett ikke mer enn en sommerlig salat for å komme til sin rett.

Bak disse vinene står en ung portugisisk vinmaker, João Maria Cabral de Almeida, som siden 2010 har laget vin fra egne vinmarker i Minho. Han jobbet tidligere for for vinprodusenter i Dão, Ribatejo og Douro. Han er dessuten med i en gruppering av seks unge vinmakere fra ulike deler av landet som fant ut at det var billigere å få innpass om de slo seg sammen.

Dette er en annen ung og ambisiøs ung portugisisk vinmaker

At alle har en ungdommelig tilnærming til måten å kommunisere vinene sine på, gir seg uttrykk gjennom navn og etiketter. Grunnen til at João har valgt navnet Camaleão – eller kameleon – er at etiketten skifter farge etter temperaturen på innholdet. Dermed vet du når vinen blir for varm – eller også er for kald. I det siste tilfellet smaker den jo mindre.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her