Ukens vin
Denne rieslingen er et av de aller beste kjøpene i basisutvalget

Denne rieslingen er et av de aller beste kjøpene i basisutvalget

Den koster nå 14 kroner mindre enn i fjor og byr med siste årgang ut på aldeles herlig frukt. Enten du skal spise sushi eller bare kose deg.
Aase E. Jacobsen
05 Februar 2019 - 13:45
 

At Hexamer Schlossböckelheimer Porphyr Riesling 2017 er så god ligger i navnet:  Produsenten Hexamer går god for kvaliteten, Schlossböckelheim er en landsby i underområdet Nahe som har et utrolig godt potensial for riesling, og porfyr er navnet på det vulkanske jordsmonnet som gir rieslingdruen slike gode forhold for å bygge opp kraft og karakter.

Les mer om Hexamer her

At en vin med så mye å by på bare koster kroner 147,90, er det ingen grunn til å gruble mer på, men bare si ja takk til.

Den er ikke helt tørr, men har likevel 12 prosent alkohol. Hvis den var gjæret helt ut ville den endt på13 prosent siden 17 gram sukker gir 1 prosent alkohol. Men denne vinen kler restsødmen svært godt, og jeg vil i hvert fall ikke bytte den bort for å få en helt tørr vin.

Den er nemlig svært så aromatisk med flotte frukt- og mineraltoner og stor munnfølelse og en lang ettersmak som føles overraskende tørr. Det skyldes et høyt syrenivå som vi kan takke forholdene i 2017 for.

Utsikt fra vinmarken Schlossböckelheimer In den Felsen oppover elven Nahe. Druene til ukens vin kommer herfra. Hexamer har 4.4 av vinmarkens totale 6,9 hektar. Til ukens vin velger de druer fra planter mellom 14 og 26 år gamle.

2017 har vi hatt gode muligheter til å bli kjent med i rieslingsammenheng siden de første vinene kom på markedet for et år siden. Og nå smaker de enda bedre. Ukens vin er et prakteksemplar i så måte.

Alt dette til sammen har gitt en vin som stråler i sushisammenheng, men også ellers når du trenger litt sødme for å møte skarpe kanter i matfølget. Eller når du bare vil ha noe veldig fyldig og deilig i glasset.

Jordsmonnet i Schlossböckelheimer In der Felsen er vulkansk og steinete. Den har 70 prosent helning på det meste.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du en julevri på klassikeren old-fashioned
Ukens drink

Slik lager du en julevri på klassikeren old-fashioned

Det er ikke hvilken som helst juleakevitt som er brukt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere av Smalhans' alternative julemeny

Anders Braathen deler Smalhans’ julemeny med «pig wings» i whiskysaus med røsti og kantarell, eplebrioche med whisky-karamellsaus og lettpisket krem og Mont d’Or med brødkrutonger og cornichons.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Disse meksikanske friterte tortilla-rullene fylt med kylling er avhengighetsskapende
Dagens rett

Disse meksikanske friterte tortilla-rullene fylt med kylling er avhengighetsskapende

Da er du advart, også om at du må lage ekstra stor porsjon, for her snakker vi middag med høy snacksfaktor.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Saftig kake som dufter jul
Ukens kake

Saftig kake som dufter jul

Oppskriften på denne krydderkaken med mandarin og ananaskrem har det som skal til for å skape god førjulsstemning.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du en julevri på klassikeren old-fashioned
Ukens drink

Slik lager du en julevri på klassikeren old-fashioned

Det er ikke hvilken som helst juleakevitt som er brukt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere av Smalhans' alternative julemeny

Anders Braathen deler Smalhans’ julemeny med «pig wings» i whiskysaus med røsti og kantarell, eplebrioche med whisky-karamellsaus og lettpisket krem og Mont d’Or med brødkrutonger og cornichons.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge
Annonse

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge

Oslorestauranten Xef og Asker-restauranten Porfavor Tapas & Vinbar er Norges eneste utvalgte av den offisielle spanske matsertifiseringen Spain Certification Program. Nærmere Spania kommer du ikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret. Og mye gode bobler på kjøpet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Disse meksikanske friterte tortilla-rullene fylt med kylling er avhengighetsskapende
Dagens rett

Disse meksikanske friterte tortilla-rullene fylt med kylling er avhengighetsskapende

Da er du advart, også om at du må lage ekstra stor porsjon, for her snakker vi middag med høy snacksfaktor.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her