Ukens vin
Denne rieslingen klarer du ikke si nei til

Denne rieslingen klarer du ikke si nei til

Den er både solid håndverk og veldig prisgunstig. Den finnes sågar i en enda billigere versjon.
Aase E. Jacobsen
22 August 2017 - 14:45
 

Wageck Tertiär Riesling Trocken 2016 er en herlig riesling og en veldig god representant for 2016-årgangens fristende frukt. Samtidig som den bærer preg av å være laget av druer fra et sterkt jordsmonn. Det forteller navnet Tertiär alt om. Jordsmonnet i vinmarkene i Bisserheim i Pfalz hvor Weingut Wageck holder til, er nemlig kalkstein fra tertiærtiden, altså den opprinnelig tredje perioden av jordas levetid, mellom ca 2 og 65 millioner år. Det er gjerne et jordsmonn med mye fossiler av sjødyr, men som er yngre enn det i eksempelvis Chablis. Den resulterende vinen har en tydelig saltpreget ettersmak som også kan stamme fra det seks måneder lange opphold på bunnfallet etter gjæringen.

 

Fra samme produsent kommer også en virkelig billig riesling, Wageck Kalkstein Riesling Trocken 2016, som er enklere enn den andre men fruktig og leskende med fin syrefriskhet. En super vin når pris betyr alt. Begge vinene er utstyrt med praktisk skrukork.

Bak disse vinene står to brødre, Frank og Thomas Pfaffmann, som har tatt mål av seg å fornye den tradisjonsrike familieeiendommen og de tilhørende vinene. Forsmaken de to nevnte vinene har gitt, lover godt for framtiden. Og det er faktisk helt andre druer enn riesling som er deres satsingsområde. Chardonnay og pinot noir (spätburgunder) står for 60 prosent av det dyrkete arealet.

Her kan lese mer om hvordan burgunddruene gjør det i Pfalz

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her