UKENS VIN: Dette er julevinen i år – rimelig er den også
Ukens vin
(Picasa)

Dette er julevinen i år – rimelig er den også

Den kommer uten juledekor, men har ellers alt som trengs av smak og struktur til julefeiringen. 

Picasa

Jaboulet Parallèle 45 Côtes du Rhône 2015 er innsmigrende med eksotiske kryddertoner, deilig skogsbærkarakter og veldig fine vilttoner. En flott matvin som smyger seg rundt det meste være det seg elg, lam, and eller alt av ovnsstekte kjøttretter. Til julematen så vel ribbe som pinnekjøtt smaker den helt supert. Og så koster den altså bare 150 kroner.

Denne vinen er for mange en gammel kjenning, men i de senere årene har den og de andre i Jaboulet-porteføljen fått et kvalitetsløft. Etter at Caroline Frey overtok i 2006 har dette tradisjonsrike vinhuset gjennomgått store endringer. Først og fremst ved at samtlige 115 hektar nå dyrkes økologisk og på sikt skal over i et biodynamisk regime.

Her kan du lese mer om denne snuoperasjonen

Det merkes på flere av vinene, særlig den hvite og rosa parallellen (dette ordet betyr for øvrig breddegrad på fransk og viser til hvor vinmarkene ligger), men også på en av de andre Jaboulet-klassikerne, ikke minst Domaine Thalabert Crozes Hermitage 2012.

Her kan du lese mer om hva som kjennetegner denne spesielle vinen

Ginko Photographie

I siste årgang ut er denne rene syrahvinen virkelig solid med mye steds- og druekarakter. En konsentrert og intens vin til de gode viltrettene som også har et langt liv foran seg – i hvert fall 7-8 år til - i en god vinkjeller.

Her kan du se alle vinene fra denne produsenten

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

 

Jaboulet Parallèle 45 Côtes du Rhône 2019

Produsent:
Jaboulet
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône
Pris:
159,90 kr
Varenummer:
786401
86 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Jaboulet Crozes Hermitage Domaine de Thalabert 2012

Produsent:
Paul Jaboulet Aîné
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône
Pris:
339,90 kr
Varenummer:
5043901
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen