UKENS VIN: Dette kan bli din nye rødvinsfavoritt
Ukens vin

Dette kan bli din nye rødvinsfavoritt

Så herlig leskende rødvinskarakter til kroner 139,90 skal du lete lenge etter.

Querceto Chianti 2016 er rett og slett så saftig og parfymert i kirsebærkarakteren at du ikke kan unngå å bli fascinert. Den byr på utrolig god chiantikvalitet for pengene. Dette er ikke en vin du skal putte i kjelleren, selv om den fint holder noen år, derimot nyte nå for alt den er verdt.

Ikke minst er den en super matvin, særlig til pasta og lam, men også koldtbord, grønnsaksretter og pizza.

Så kommer den da også fra et av de virkelig tradisjonsrike og kvalitetsorienterte eiendommene i Chianti Classicos indrefilet, nemlig Castello di Querceto.

Alessandro François overtok Castello di Querceto i 1978 og driver den 200 hektar store eiendommen sammen med sin familie.
Dagens bygningsmasse ble påbegynt på 1500-tallet.

Men årgangen gjør også sitt. 2016 er som å hoppe etter Wirkola – 2015 er noe av det beste jeg har smakt fra denne regionen – men 2016 klarer seg veldig godt takket være sin store friskhet, saftighet og innsmigrende fruktkarakter. Konsentrasjonen og tanninstrukturen er kanskje ikke like god som i 2015 – så langt har jeg smakt for få viner til å kunne konkludere, men denne billige chiantien gir i alle fall løfter om at vi har mye godt i vente.

François-familien har eid Querceto siden 1897.

Castello di Querceto var en av mine absolutte favoritter under vinmessen Anteprima i Firenze sist februar, da jeg smakte drøyt 400 viner fra Chianti-området. Nå er Castello di Querceto Chianti Classico 2015 og Castello di Querceto Chianti Classico Riserva 2013 tilgjengelige i to virkelig supre årganger, og altså til svært gode priser.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Querceto Chianti 2016

Produsent:
Cast. di Querceto
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
159,90 kr
Varenummer:
4744301
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen