Ukens vin
Dette kan bli din nye rødvinsfavoritt

Dette kan bli din nye rødvinsfavoritt

Så herlig leskende rødvinskarakter til kroner 139,90 skal du lete lenge etter.
Aase E. Jacobsen
05 September 2017 - 14:45

Querceto Chianti 2016 er rett og slett så saftig og parfymert i kirsebærkarakteren at du ikke kan unngå å bli fascinert. Den byr på utrolig god chiantikvalitet for pengene. Dette er ikke en vin du skal putte i kjelleren, selv om den fint holder noen år, derimot nyte nå for alt den er verdt.

Ikke minst er den en super matvin, særlig til pasta og lam, men også koldtbord, grønnsaksretter og pizza.

Så kommer den da også fra et av de virkelig tradisjonsrike og kvalitetsorienterte eiendommene i Chianti Classicos indrefilet, nemlig Castello di Querceto.

Alessandro François overtok Castello di Querceto i 1978 og driver den 200 hektar store eiendommen sammen med sin familie.
Dagens bygningsmasse ble påbegynt på 1500-tallet.

Men årgangen gjør også sitt. 2016 er som å hoppe etter Wirkola – 2015 er noe av det beste jeg har smakt fra denne regionen – men 2016 klarer seg veldig godt takket være sin store friskhet, saftighet og innsmigrende fruktkarakter. Konsentrasjonen og tanninstrukturen er kanskje ikke like god som i 2015 – så langt har jeg smakt for få viner til å kunne konkludere, men denne billige chiantien gir i alle fall løfter om at vi har mye godt i vente.

François-familien har eid Querceto siden 1897.

Castello di Querceto var en av mine absolutte favoritter under vinmessen Anteprima i Firenze sist februar, da jeg smakte drøyt 400 viner fra Chianti-området. Nå er Castello di Querceto Chianti Classico 2015 og Castello di Querceto Chianti Classico Riserva 2013 tilgjengelige i to virkelig supre årganger, og altså til svært gode priser.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her