UKENS VIN: Dette kan bli dine nye favorittbobler
Ukens vin

Dette kan bli dine nye favorittbobler

Det er i hvert fall blitt mine. Og nå er den tørreste på plass i 60 polutsalg. Til knallpris.

Mainegra Extra Brut er en virkelig godbit for den som liker sin boblevin god og tørr. Best av alt er at den har en aromamessig dybde du vanligvis må betale mye mer for i en musserende vin. Den har et godt lagringspreg etter 24 måneder på bunnfallet etter andregangsgjæringen i flasken.

Den er dessuten huscava på Norges beste spanske restaurant.

Mainegra bruker den tradisjonelle metoden (remuage) for å samle bunnfallet i flasketuten før omkorking.

 

Touch av Rioja

Mens de fleste cavaer kommer fra Catalonia, er denne fra Navarra. Området for cava ble utvidet som et resultat av at Spania ble med i EU i 1986, ikke alle var glade for det.

Og det lett å forstå frustrasjonen over at alt cavaprodusentene i Catalonia har lagt ned av arbeid for å gjøre vinstilen kjent, plutselig skal kunne utnyttes av andre vederlagsfritt. Men det er nå en gang smaken som avgjør og ikke nødvendigvis vinhistorikk eller -politikk. Cavaene til Mainegra gjør så absolutt ikke skam på cavatradisjonen, selv om produksjonen startet opp på grunn av denne utvidelsen og at fylket dermed er «feil». Druemiksen er også en annen enn hva vi vanligvis forbinder med cava. Her er viura hoveddrue – den mest plantete hvitvinsdruen i Navarra (og Rioja), ved siden av mer typiske cavadruer som parellada og chardonnay.

Ekstra gunstig pris

Det gir en litt annen og en smule mer mineralsk stil, ikke så ulikt klassisk (fatlagret) hvit rioja. Bodegaen Mainegra holder til i Mendavia som ligger på grensen mot Rioja Alta og Alavesa og er egentlig mest kjent for sin frukt all den tid området ligger helt i ytterkant av Navarra DO. Mainegra er en i cavasammenheng bitteliten produsent med et volum på 50.000 flasker.

Fra Mainegras vinmarker.

 

Hovedproduktet er Mainegra Brut som i Norge er ekstra gunstig priset. Den er altså ikke fullt så tørr som den andre og dermed en stil som kanskje enda flere liker. Det skyldes også det høyere innholdet av parellada som er druen som gir den mest gjenkjennelige «cavastilen».

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Mainegra Extra Brut

Produsent:
Mainegra
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Navarra
Pris:
137,40 kr
Varenummer:
5276001
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Mainegra Brut

Produsent:
Mainegra
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Pris:
155,00 kr
Varenummer:
5228501
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen