Ukens vin
Disse vinene kan du ikke annet enn å bli forført av

Disse vinene kan du ikke annet enn å bli forført av

Sødmefylt og frisk med myke bobler. Dette er en vin alle vil falle for. Og super for pleie av kjæresteforholdet. Gjerne med en pose rekechips eller takeaway-sushi.
Aase E. Jacobsen
18 Februar 2017 - 14:00

Perlende vin – petillant på fransk og pet’nat blant venner - ble plutselig veldig trendy for et par år siden. Vi snakker om vin med mindre kullsyre, bare 2-3 bar trykk mot normalt 6 bar for champagne og annen boblevin laget med tradisjonell metode. Årsaken til populariteten er nok en kombinasjon av lavere pris (billigere produksjonsmetode) og et behov for en 100 prosent upretensiøs vin.

Morsomme og seriøse på samme tid

Og det er i høyeste grad mine to utvalgte, østerrikske Meinklang Prosa 2015 og tyske Fritz Müller Perlwein Rosa Trocken 2015 som begge er veldig morsomme, men også svært seriøse viner i sin kategori. Den første er laget av biodynamisk dyrkete druer fra en produsent som jeg har fulgt i mange år, Angela og Werner Michlits. Den var sågar deres bryllupsvin første gang de laget den, men i senere årganger er den blitt noe tørrere og det kler den.

Den tyske rosa perlevinen, også den fra en liten produsent som går sine egne veier, er for øvrig litt annerledes skrudd sammen. Den har litt høyere restsukker, men også høyere syre hvilket gjør at den ikke oppleves søtere. Dette er en av vinverdenens sensoriske hemmeligheter. Som aldri slutter å fascinere. Rent aromatisk er de beslektet all den tid de har pinot noir som felles drue, i hvert fall for deler av druemiksen.

Du får tak i en av dem

Begge vil gjøre valentinsdagen til en så upretensiøs, løssluppen og budsjettvennlig dag som den bør være, i hvert fall når den faller midt i uka som i år. Begge vinene kan nemlig deles i sofaen til en pose rekechips eller litt sushi.

Prosaen er å finne i 178 polbutikker, mens den andre kun er i en håndfull (Nesodden, Tønsberg og Tjøme). Den finnes også i en hvit utgave som er en god erstatning og som har litt bedre distribusjon.

Et godt alternativ om ingen lar seg oppdrive innen kvelden er Delorme Crémant de Bourgogne Rosé Brut. Siste ladning ut er tørr og frisk, noe mer bobler enn de to andre, men like egnet for valentinshygge. Og altså i hyllene til 237 polutsalg.

Har du lyst å prøve ut flere viner innen petillantsjangeren – også den signert Meinklang, bør du bestille denne

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen
Ukens kake
Julstjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen

Masse kanel, sjokolade og appelsin sikrer julestemningen sammen med formen på kringlen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her