Ukens vin
Imponerende bordeaux i boks til jul

Imponerende bordeaux i boks til jul

Bordeauxvin er ikke bare beregnet på lagring. Denne produsentens bokutgave er sublim, og innholdet kunne godt vært fylt på flaske for å legges i kjelleren.
Aase E. Jacobsen
12 Desember 2017 - 14:45

Château Dudon 2016 er utrolig deilig og fruktdreven med solid munnfølelse og god friskhet. Tanninene er myke og godt pakket inn. Denne vinen er som skapt for sesongens mange selskaper siden den fortjener å tappes i karaffel før servering. Ingen vil gjette at dette er en vin fra boks. Bortsett fra at det er en ganske fersk vin.

Her kan du lese mer om produsenten bak denne boksen

Det er ikke kommet mange 2016-bordeauxer på markedet ennå, stort sett bare boksversjoner, men ut fra dem å dømme, denne inkludert, er det mye godt i vente. Det er særlig den gode fruktigheten og friskheten som er fascinerende, men tanninstrukturen skal også være lovende, for viner som er beregnet for lagring.

Druene til denne boksen kommer fra disse vinmarkene. 

At denne produsenten med den forholdsvis beskjedne adressen lager holdbar vin, dokumenteres av Château Dudon Reserve de la Cave 2004. En veldig god 13 år gammel bordeaux som fortsatt holder noen år til og som smaker veldig godt i dag, leskende og fruktig, fra et år som ikke tilhører de største. Det gjelder også for den samme vinen i en fire år yngre utgave, Château Dudon 2008, som er like drikkeklar som den andre, og til en veldig gunstig pris. Kanskje den beste billigbordeauxen i flaske av dem alle.

Jean Merlaut

Bak Château Dudon står Jean Merlaut som også eier Château Gruaud-Larose i St. Julien.

Naboen lager også utrolig god vin for pengene

Dette slottet som har en plass blant andre cru-ene i klassifiseringen fra 1855, er ikke uventet i en annen prisklasse, og med et annet potensial. Her er det cabernet sauvignon som dominerer, mens på Dudon er det merlot som er konge.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Château Dudon ligger i Entre-deux-mers hvor det lages AOC Bordeaux i store mengder og av varierende kvalitet.  Bilde: 
  • Produsent:
    Jean Merlaut
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    200.00 kr
    Varenummer:
    7921601
    85 POENG
    Ch. Dudon Reserve de la Cave
  • Produsent:
    Ch. Dudon
    Utvalg:
    Basisutvalget
    Volum:
    3.00l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    539.90 kr
    Varenummer:
    1846206
    84 POENG
    Ch. Dudon
  • Produsent:
    Ch. Dudon
    Utvalg:
    Basisutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    179.90 kr
    Varenummer:
    857701
    83 POENG
    Ch. Dudon
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her