Ukens vin
Imponerende bordeaux i boks til jul

Imponerende bordeaux i boks til jul

Bordeauxvin er ikke bare beregnet på lagring. Denne produsentens bokutgave er sublim, og innholdet kunne godt vært fylt på flaske for å legges i kjelleren.
Aase E. Jacobsen
12 Desember 2017 - 14:45

Château Dudon 2016 er utrolig deilig og fruktdreven med solid munnfølelse og god friskhet. Tanninene er myke og godt pakket inn. Denne vinen er som skapt for sesongens mange selskaper siden den fortjener å tappes i karaffel før servering. Ingen vil gjette at dette er en vin fra boks. Bortsett fra at det er en ganske fersk vin.

Her kan du lese mer om produsenten bak denne boksen

Det er ikke kommet mange 2016-bordeauxer på markedet ennå, stort sett bare boksversjoner, men ut fra dem å dømme, denne inkludert, er det mye godt i vente. Det er særlig den gode fruktigheten og friskheten som er fascinerende, men tanninstrukturen skal også være lovende, for viner som er beregnet for lagring.

Druene til denne boksen kommer fra disse vinmarkene. 

At denne produsenten med den forholdsvis beskjedne adressen lager holdbar vin, dokumenteres av Château Dudon Reserve de la Cave 2004. En veldig god 13 år gammel bordeaux som fortsatt holder noen år til og som smaker veldig godt i dag, leskende og fruktig, fra et år som ikke tilhører de største. Det gjelder også for den samme vinen i en fire år yngre utgave, Château Dudon 2008, som er like drikkeklar som den andre, og til en veldig gunstig pris. Kanskje den beste billigbordeauxen i flaske av dem alle.

Jean Merlaut

Bak Château Dudon står Jean Merlaut som også eier Château Gruaud-Larose i St. Julien.

Naboen lager også utrolig god vin for pengene

Dette slottet som har en plass blant andre cru-ene i klassifiseringen fra 1855, er ikke uventet i en annen prisklasse, og med et annet potensial. Her er det cabernet sauvignon som dominerer, mens på Dudon er det merlot som er konge.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Château Dudon ligger i Entre-deux-mers hvor det lages AOC Bordeaux i store mengder og av varierende kvalitet.  Bilde: 
  • Produsent:
    Jean Merlaut
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    200.00 kr
    Varenummer:
    7921601
    85 POENG
    Ch. Dudon Reserve de la Cave 2004
  • Produsent:
    Ch. Dudon
    Utvalg:
    Basisutvalget
    Volum:
    3.00l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    529.90 kr
    Varenummer:
    1846206
    84 POENG
    Ch. Dudon
  • Produsent:
    Ch. Dudon
    Utvalg:
    Basisutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    179.90 kr
    Varenummer:
    857701
    83 POENG
    Ch. Dudon
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her