Ukens vin
Ja, flasken er sær, men det som er inni er et realt kupp

Ja, flasken er sær, men det som er inni er et realt kupp

149,90 er en super pris for så god vin. Og denne litt upraktiske flaskeformen er å finne i 107 polhyller.
Aase E. Jacobsen
27 Juni 2017 - 13:45

Dermed kan Juliusspital Würzburger Riesling Trocken 2016 bli en god følgesvenn i sommer, lett å få tak i som den er, og ikke minst til en veldig gunstig pris. Enten om du vil gi bort en vin i gave som ikke er helt A4 eller om du unner deg noe annet enn enkel vin fra boks. For denne rieslingen er både smaksrik og svært anvendelig i matveien. Den tåler sågar å ligge i flere år i en god kjeller. Selv om du nok må la den ligge i esker på gulvet siden den ikke passer inn i standard vinstativer.

Bakgrunnen for den høye kvaliteten er at druematerialet kommer fra gode parseller med kalkholdig jordsmonn rundt Würzburg. Byen som er selveste hovedstaden i Franken og dermed for vinen i denne litt kitsche/gammeldagse flasken bedre kjent som bocksbeutel.

Utsikt mot Marienburg fra Würzburger Stein-vinmarken.

 

Franken-viner får gjerne litt høyere modning og alkohol enn i Mosel, Rheingau og Nahe, men i 2016 er det veldig god balanse mellom syre, fylde og alkohol.

Juliusspital er i dag en veletablert og tradisjonsrik produsent i Franken og er sammen med Bürgerspital de opprinnelige sykehusene i Würzburg.

Juliusspital er staselig og fyrstelig så det holder.

 

Les mer om hva som kjennetegner vinene herfra

I dag drives de som stiftelser og Juliusspital omfatter mange typer virksomheter innen omsorgsektoren ved siden av gårds- og skogsdrift i tillegg til vinproduksjon.

Horst Kolesch og Lothar Flösser er ansvarlig for vinproduksjonen hos Juliusspital.

 

Se alt det lekre som kommer fra denne produsenten 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her