Ukens vin
Ja, flasken er sær, men det som er inni er et realt kupp

Ja, flasken er sær, men det som er inni er et realt kupp

149,90 er en super pris for så god vin. Og denne litt upraktiske flaskeformen er å finne i 107 polhyller.
Aase E. Jacobsen
27 Juni 2017 - 13:45

Dermed kan Juliusspital Würzburger Riesling Trocken 2016 bli en god følgesvenn i sommer, lett å få tak i som den er, og ikke minst til en veldig gunstig pris. Enten om du vil gi bort en vin i gave som ikke er helt A4 eller om du unner deg noe annet enn enkel vin fra boks. For denne rieslingen er både smaksrik og svært anvendelig i matveien. Den tåler sågar å ligge i flere år i en god kjeller. Selv om du nok må la den ligge i esker på gulvet siden den ikke passer inn i standard vinstativer.

Bakgrunnen for den høye kvaliteten er at druematerialet kommer fra gode parseller med kalkholdig jordsmonn rundt Würzburg. Byen som er selveste hovedstaden i Franken og dermed for vinen i denne litt kitsche/gammeldagse flasken bedre kjent som bocksbeutel.

Utsikt mot Marienburg fra Würzburger Stein-vinmarken.

 

Franken-viner får gjerne litt høyere modning og alkohol enn i Mosel, Rheingau og Nahe, men i 2016 er det veldig god balanse mellom syre, fylde og alkohol.

Juliusspital er i dag en veletablert og tradisjonsrik produsent i Franken og er sammen med Bürgerspital de opprinnelige sykehusene i Würzburg.

Juliusspital er staselig og fyrstelig så det holder.

 

Les mer om hva som kjennetegner vinene herfra

I dag drives de som stiftelser og Juliusspital omfatter mange typer virksomheter innen omsorgsektoren ved siden av gårds- og skogsdrift i tillegg til vinproduksjon.

Horst Kolesch og Lothar Flösser er ansvarlig for vinproduksjonen hos Juliusspital.

 

Se alt det lekre som kommer fra denne produsenten 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner
Dagens rett

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner

Den er så tradisjonsrik at ingen vet når den første gang ble laget, men at den har vært et viktig element i Middelhavskosten i hundrevis av år er hevet over enhver tvil.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå sendes burgundvin over havet på seilskip

Albert Bichot er første produsent til å sende et lass med vin over Atlanteren med det første moderne seilfraktskipet for denne type gods.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

To gull til Bringebærlandet og Aga - og Soli ble Norges beste eplemost for tredje gang

I konkurransen Norges beste drikke, ble fruktvinprodusenten i Ås og sidermakeren fra Hardanger de som fikk flest toppskår.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her