UKENS VIN: En av de aller beste boksvinene
Ukens vin

En av de aller beste boksvinene

Så er den laget av en mester som kan lene seg på mer enn 1600 års erfaring.

Det er kanskje en liten overdrivelse, for Vicchiomaggio har ikke laget vin like lenge. Og i hvert fall ikke boksvinen Ripa delle Mandorle. Men eiendommen på 152 hektar er den samme siden 400-tallet, og dagens eier John Matta har satt Vicchiomaggio ettertrykkelig på klassikerkartet.

Les mer om hvordan han jobber

Det setter det hele litt i perspektiv når du nyter et glass av denne vinen som går utenpå det meste i dette vanvittig populære formatet.

Cabernet er hemmeligheten

For i motsetning til mange andre viner fra boks kommer alt av druemateriale fra Vicchiomaggios egne vinmarker. Det betyr at vinen i utgangspunktet holder chianti classico-kvalitet, selv om druemiksen ikke er i henhold til gjeldende regler, og heller ikke lengden på fatlagringen.

Hemmeligheten bak denne vinen er ikke bare råvarer av høy kvalitet, men også at en firedel av druene er av typen cabernet sauvignon. Denne vanligvis dominerende druesorten tar i denne vinen ikke overhånd, men bidrar med solbær og en touch av cedertre samtidig som den fyller ut hoveddruen sangioveses syrlige slankere karakter.

Finnes også i flaske

Resultatet er en veldig innsmigrende vin som fungerer utmerket på matbordet, men som også er bløt nok til å nytes alene. Innholdet i boksen stammer fra 2014-årgangen og etter gjæring modnes sangiovesedelen i de klassiske store eiketønnene, mens cabernetdelen får et opphold i (brukte) barriques.

Ripa delle Mandorle har alltid vært et veldig godt kjøp, også da den bare fantes i flaske. Det er kanskje unødvendig å si, men flaskeutgaven er også solid vare og laget på samme måte. Den er av 2013-årgang, så litt rundere i fruktpreget. Men også mye penere på bordet.

Vicchiomaggio Ripa delle Mandorle

Produsent:
Cast. Vicchiomaggio
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
3.000l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
450,20 kr
Varenummer:
1503106
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Vicchimaggio Ripa delle Mandorle 2014

Produsent:
Cast. Vicchiomaggio
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
109,90 kr
Varenummer:
5010201
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen