UKENS VIN: Klar for en ny smak på sommerens hvitvin fra boks?
Ukens vin

Klar for en ny smak på sommerens hvitvin fra boks?

Da skal du prøve denne sjeldenheten fra de franske alper. Du blir garantert positivt overrasket.

Jean Perrer Savoie Blanc BIB 2017 er en virkelig seriøs hvit boksvin med god fruktkarakter og fint mineralpreg i retning salt og med noe fedme som er typisk for mange gamle druesorter. Topp følge til alt av sjømat samtidig som den smaker fortreffelig når du bare har lyst på et godt glass hvitvin. er Den har behagelige 11 prosent alkohol hvilket gjør den velegnet i sommervarmen som vi allerede har fått en god og lang forsmak på.

 

Den er som navnet sier fra Savoie og er laget av druen jacquère. Om du ikke har hørt om den, er du ikke helt alene, for på polet har det stort sett bare være en og annen vin laget av denne druen.

 

Den dyrkes bare i et lite område i alpefylket Savoie i det østre Frankrike og teller totalt bare 1050 hektar som er halvparten av det dyrkete vinmarksarealet i Savoie. Derfor er det ganske eksklusivt å tappe slik vin i boks. Men så er Maison Jean Perrier et Fils en betydelig produsent i Savoie med til sammen 62 hektar, riktignok fordelt på en lang rekke druesorter, kjente som chardonnay, viognier og gamay samt mindre kjente som altesse, jacquère og mondeuse. Og ikke minst underområder som Chignin, Apremont og Abymes for jacquère, Roussette for altesse og Arbin for mondeuse. I det hele tatt er det et veritabelt lappeteppe av vinmarker som lener seg mot de lavere alpesidene.

Denne produsenten lager også veldig god vin av jacquère

 
 

Jordsmonnet som jacquère trives best i er svært kalkholdig leire som det altså er mye av i dette fjellandskapet. Fra samme produsent kommer en flaskeutgave, Jean Perrier Cuvée Gastronomie Abymes 2015, som altså er fra underområdet Abymes. Prisen er latterlig lav i Norge når du tenker over hvor god kvalitet vinen holder. Det er derfor bare å nyte mens den finnes.

Les mer om denne vinen og produsenten her

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt, også om det er snakk om en vin som har fast hylleplass. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

 

 

Jean Perrier Savoie Blanc

Produsent:
Maison Jean Perrier et Fils
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
3.000l
Land:
Frankrike
Område:
Savoie
Pris:
399,90 kr
Varenummer:
8342706
85 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Jean Perrier Cuvée Gastronomie Abymes 2019

Produsent:
Maison Jean Perrier et Fils
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Savoie
Pris:
160,00 kr
Varenummer:
2285501
84 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen