Ukens vin
Klar for en ny smak på sommerens hvitvin fra boks?

Klar for en ny smak på sommerens hvitvin fra boks?

Da skal du prøve denne sjeldenheten fra de franske alper. Du blir garantert positivt overrasket.
Aase E. Jacobsen
29 Mai 2018 - 14:45

Jean Perrer Savoie Blanc BIB 2017 er en virkelig seriøs hvit boksvin med god fruktkarakter og fint mineralpreg i retning salt og med noe fedme som er typisk for mange gamle druesorter. Topp følge til alt av sjømat samtidig som den smaker fortreffelig når du bare har lyst på et godt glass hvitvin. er Den har behagelige 11 prosent alkohol hvilket gjør den velegnet i sommervarmen som vi allerede har fått en god og lang forsmak på.

 

Den er som navnet sier fra Savoie og er laget av druen jacquère. Om du ikke har hørt om den, er du ikke helt alene, for på polet har det stort sett bare være en og annen vin laget av denne druen.

 

Den dyrkes bare i et lite område i alpefylket Savoie i det østre Frankrike og teller totalt bare 1050 hektar som er halvparten av det dyrkete vinmarksarealet i Savoie. Derfor er det ganske eksklusivt å tappe slik vin i boks. Men så er Maison Jean Perrier et Fils en betydelig produsent i Savoie med til sammen 62 hektar, riktignok fordelt på en lang rekke druesorter, kjente som chardonnay, viognier og gamay samt mindre kjente som altesse, jacquère og mondeuse. Og ikke minst underområder som Chignin, Apremont og Abymes for jacquère, Roussette for altesse og Arbin for mondeuse. I det hele tatt er det et veritabelt lappeteppe av vinmarker som lener seg mot de lavere alpesidene.

Denne produsenten lager også veldig god vin av jacquère

 
 

Jordsmonnet som jacquère trives best i er svært kalkholdig leire som det altså er mye av i dette fjellandskapet. Fra samme produsent kommer en flaskeutgave, Jean Perrier Cuvée Gastronomie Abymes 2015, som altså er fra underområdet Abymes. Prisen er latterlig lav i Norge når du tenker over hvor god kvalitet vinen holder. Det er derfor bare å nyte mens den finnes.

Les mer om denne vinen og produsenten her

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt, også om det er snakk om en vin som har fast hylleplass. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

 

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Verdens beste vinkart: Park Hotel Vossevangen

Star Wine list gir Park Hotel Vossevangen tre gull, inkludert Grand Prix som er den høyeste utmerkelsen. Ingen har bedre vintilbud enn vinkjelleren på Voss. Men Vinland i Oslo er også kommet med i verdensteten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her