Ikke bare er den akkurat så mineralsk, frisk og fruktig som vi ønsker, men prisen er også veldig gunstig sammenlignet med andre «konkurrerende» skalldyrviner som chablis og sancerre. Og så er den altså å få absolutt overalt.
Like fullt er den en vin som nok ikke så mange har prøvd. Savoie sier ikke noe til andre enn de mest frankofile eller de mest vinkyndige. Og du venter kanskje ikke at en «fjellvin» skal egne seg til skalldyrene. Apremont som er navnet på området ligger i Alpene, mellom Grenoble og Annecy.
Lokal drue
Her i det leirholdige kalkjordsmonnet stortrives druen jacquère som er en svært lokal drue. Den kjennetegnes av saftig fruktkjøtt, middels store druer og tykt skall. Den dyrkes på i alt 1050 hektar fordelt på kommunene Les Marches, St Baldoph og Apremont. Og er Savoies viktigste druesort.
Produsenten Jean Perrier & Fils har tradisjoner helt tilbake til 1853 og eier 23 hektar med jacquère. For en tid tilbake var
også en musserende vin
herfra i salg på polet. Siden 2001 har firmaet ekspandert også innen andre appellasjoner i Savoie.
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra
Apéritifs polliste
eller
søke
deg frem til de varene du er ute etter.
Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag
, altså
én dag før alle andre
kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt
gratis
.
De aller beste av disse er viner som topper i sin kategori eller som er priset særdeles gunstig. Men selv en vin til 95 kroner fortjener betegnelsen ekstra god kvalitet for pengene.Les hele saken