Super vin til krabbene

Super vin til krabbene

Denne vinen er blant polhyllenes skjulte skatter. Tilgjengelig i absolutt alle polutsalg er den også. Og ikke minst perfekt til et høstlig krabbelag.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Cuvee Gastronomie Savoie Apremont 2011 (93239) er et veldig godt alternativ når mange skal benkes rundt bordet for et krabbelag.

Gunstig priset

Ikke bare er den akkurat så mineralsk, frisk og fruktig som vi ønsker, men prisen er også veldig gunstig sammenlignet med andre «konkurrerende» skalldyrviner som chablis og sancerre. Og så er den altså å få absolutt overalt.

Like fullt er den en vin som nok ikke så mange har prøvd. Savoie sier ikke noe til andre enn de mest frankofile eller de mest vinkyndige. Og du venter kanskje ikke at en «fjellvin» skal egne seg til skalldyrene. Apremont som er navnet på området ligger i Alpene, mellom Grenoble og Annecy.

Lokal drue

Her i det leirholdige kalkjordsmonnet stortrives druen jacquère som er en svært lokal drue. Den kjennetegnes av saftig fruktkjøtt, middels store druer og tykt skall. Den dyrkes på i alt 1050 hektar fordelt på kommunene Les Marches, St Baldoph og Apremont. Og er Savoies viktigste druesort.

Søk etter jacquère i drueleksikonet

At den er så lite kjent andre steder skyldes at mye av vinen konsumeres lokalt. Selv i Paris er Savoie-vin «eksotisk».
Når den oppnår noe mer kraft enn «vår» vin er den også utmerket til den lokale spesialiteten raclette som ber om en vin med karakter og god syre.

Prøv våre spennende oppskrifter på raclette

Produsenten Jean Perrier & Fils har tradisjoner helt tilbake til 1853 og eier 23 hektar med jacquère. For en tid tilbake var også en musserende vin herfra i salg på polet. Siden 2001 har firmaet ekspandert også innen andre appellasjoner i Savoie.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Cuvee Gastronomie Savoie Apremont 2010/2011

Produsent:
Jean Perrier et Fils
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Savoie
Pris:
147,50 kr
Varenummer:
9323901
86 Poeng
Les smaksnotatene »
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen