Et røverkjøp av en hvitvin

Et røverkjøp av en hvitvin

Denne hvitvinen kommer fra de franske alper og kan det å gi varme. Spennende og et knallgodt kjøp er den også.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Chignin Vieilles Vignes 2013 (44054) er en fruktig og mineralsk hvitvin med flott konsentrasjon, veldig god syre og lang ettersmak.

Allsidig matvin

Topp til alt fra skalldyr til raclette og ostefondue. En vin som er meget allsidig i matveien. Lagringsdyktig er den også.

Prøv en av disse fristende osterettene til vinen

Den røde utgaven, Chignin Mondeuse Vieilles Vignes 2012 (44055) er i øyeblikket utsolgt, men absolutt verd å notere seg når den kommer inn i ny årgang senere i år. En super vin til rustikke retter som raclette og andre osteretter den også, men dessuten et godt følge til så vel lam som saftig kylling eller pasta.

Enda flere viner fra dyktige produsenter kan du smake i Oslo den 18. mars

Vin av druene jacquère og mondeuse er ikke hverdagskost, og så fjernt fra chardonnay og syrah du kan komme.

Dette er den spennende druen jacquère

Likevel dyrkes de ikke langt unna henholdsvis Burgund og Rhône, nærmere bestemt i Savoie, de franske alper. Årsaken til at Savoie har en så vidt annerledes vintradisjon enn naboene, ligger i isolasjonen gjennom århundrer.

Smaker av fjellurter

Det berømte Chartreuse-klosteret som lager den like berømte likøren, ligger like ved vinområdet Chignin.

Les om Chartreuse-likøren

I den røde vinen kjenner du igjen alle urtene som vokser i dette fjellandskapet. Urtekarakteren er ellers typisk for «fjellviner».

Høres dette spennende ut, kan du lese mer om slike viner her

At Savoie-vinbøndene fortsatt dyrker sine sære druer, er mer på tross enn på grunn av kommersielt potensial.

Samme pris som i 2008

For seks år siden kostet de nemlig akkurat det samme, og gitt prisøkningene som eksempelvis vinene fra Burgund, litt lengre ned i lia, har vært gjennom, er dette den rene gavepakken.

At områdets vinbønder har vært så utholdende, belønnes i økende grad i dag, selv om det ikke akkurat reflekteres i prisene. For vin utenfor allfarvei er på moten. Og den forholdsvis alkoholsvake og karaktersterke vinstilen som kjennetegner Savoie, og ikke minst disse to druene, passer som hånd i hanske i dette bildet.

Produktfoto: Roger Kolbu (Apéritif)

 

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Chignin Vieilles Vignes 2019

Produsent:
André & Michel Quenard
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Savoie
Pris:
184,90 kr
Varenummer:
4405401
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen