Ukens vin
Knallbillig grillvin på et pol nær deg

Knallbillig grillvin på et pol nær deg

For knappe 120 kroner får du all den karakteren du trenger til grillmaten. 225 pol har den inne.
Aase E. Jacobsen
20 Juni 2017 - 14:45

Plaimont Terroirs de Tilhet La Réserve 2015 er ikke bare en super rødvin for pengene, den har også mye mer karakter enn hva du normalt får i dette prissjiktet.

Tannat-druen.

Bakgrunnen er at den kommer fra området Madiran, midt i hvitvinsområdet Gascogne, kjent for for storselgere som Tariquet og andre Cote de Gascogne-viner.

Og ikke minst at det i Madiran dyrkes en rødvinsdrue som heter tannat som helt riktig gir viner med mye tanniner og dermed et langt liv. Men i ukens vin har tannat fått følge av cabernet sauvignon og cabernet franc som i denne konteksten er for kosedruer å regne.

I 2015 var naturen ekstra snill og ga gode modne druer. Resultatet er en vin med veldig god frukt men også god tørrhet fra tanninene, men som rundes av i møtet med maten. Dette er en vin som normalt ville kostet mye mer, men siden Gascogne fortsatt er et «uland» rent vinstatusmessig, blir prisene lave. Og det skal du bare være takknemlig for.

Plaimont er et velkjent og velfungerende kooperativ beliggende i Saint-Mont, som i mer enn 20 år har forsynt nordmenn med vin. Primært i nevnte hvitvinstil, men nå og da også en rødvin, og jeg har ennå til gode å være skuffet.

Saint-Mont med Pyreneene i bakgrunnen.

 

Se alle vinene fra Plaimont

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.
Matkurs og vinkurs
Cocktailkurs i Oslo

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.

Den 11. september inviterer vi til et eksklusivt cocktailkurs hvor du lærer å lage 5 cocktails. Det er begrenset antall plasser – så vær rask!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her