Ukens vin
Med denne boksen er det duket for gode smaksopplevelser formatet til tross

Med denne boksen er det duket for gode smaksopplevelser formatet til tross

Om du ikke liker vin fra boks, bør du gi denne bordeauxen en sjanse. Imponerende god kvalitet i denne emballasjen.
Aase E. Jacobsen
07 Januar 2020 - 14:45

Natural Selections Bordeaux byr på stor og god munnfølelse, moden og syrlig mørk frukt, søt lakris og et lett innslag av grønne toner. Godt gjenkjennelig bordeauxmiks med hovedvekt på merlot.

Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen

Dette er en vin som er spesiallaget for det norske markedet, basert på økologiske druer fra en gruppe samarbeidende mindre vinbønder på Bordeaux’ østside. Den er laget som om den skulle være en seriøs vin beregnet for lagring, med spontangjæring lett filtrering og lite bruk av svovel. Men siden en mindre andel av vinen har vært innom eik, blir prisen lavere.  

At den koster mer enn storselgerne i trelitersformatet, skyldes selvsagt at innholdet holder betydelige høyere kvalitet. Tapp den derfor i en karaffel og behandle den som om den er en flaskevin. Den har et stort bruksområde, fra vinkos til biff eller vegetar.

Den nå i 2018-årgang – og derfor ganske så fersk, men gir samtidig en god forsmak på det som kommer fra Bordeaux i 2018 i årene framover. At det er 2018 og ikke 2017 som etterfølger 2016 for denne boksvinen, har med de små avlingene i 2017. 2018 forteller en annen historie, på flere måter.

Generelt for Bordeaux-regionen ga 2018 en normalt stor avling, de store nedbørsmengdene i mars til juni (29 prosent over 30-årsgjennomsnittet) ga sykdomspress og svakere blomstring.

Men de høyere temperaturene i månedene som fulgte – den nest varmeste etter 2003 og med minimalt med nedbør – kompenserte for den våte starten. Dermed kunne vinbønder over hele Bordeaux plukke sunne fullmodne druer, noe som slett ikke er en selvfølge i dette kystnære klimaet.

Merk vinen som favoritt og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her