Ukens vin
Nå har de puttet godsakene i en boks – kun for det norske markedet

Nå har de puttet godsakene i en boks – kun for det norske markedet

Nordmenn elsker boksvin, det vet vinprodusenter godt, også de som helst serverer vinene sine fra flaske.
Aase E. Jacobsen
24 September 2019 - 13:45
Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinsmaker. Foto: Julie H. Amundsen

Men så er vin fra boks mye mer miljøvennlig målt i karbonavtrykk enn fra flaske, så ved å velge en boks som inneholder vin laget av druer som er dyrket på økologisk måte, får du dobbel stjerne i miljøboka di. Schwedhelm Riesling 2018 er blant de aller beste i denne kategorien. Du kan rett og slett glemme rieslingflaskene du har i kjelleren noen høstuker og bare nyte denne godsaken. Mens den er på sitt beste. Det betyr mens den usedvanlig sjarmerende 2018-frukten er i ferd med å utvikle seg i dette store, men ikke lagringsdyktige formatet.

For boksvin skal jo ikke lagres, og helst nytes i løpet av noen måneder etter tapping. Når den første er åpnet, er det ingen grunn til å holde tilbake mer enn et par uker i alle fall før du presser ut de siste dråpene.

Mye av druematerialet kommer fra vinmarken Kreuzberg med denne spesielle kalksteinsformasjonen kalt Wotanfels i midten.

Når det er sagt, så skal du la vinen utvikle seg i glasset, eller gjerne i en karaffel før du skjenker i glassene. Da får du en enda større vinopplevelse, og tro du meg, denne boksvinen er virkelig av topp kvalitet, på nivå med riesling som koster 200 kroner flasken.

Her kan du se videoen fra vinmarken druene kommer fra

 

Og her fyller brødrene Schwedhelm boksene for hånd. Fordelen med håndtapping er at du kan redusere på både filtrering og pumping

 

Georg Schwedhelm, som sammen med broren Stephan står bak denne vinen, var i Oslo for noen uker siden og han kunne fortelle at de holdt tilbake flaskevin påtenkt det amerikanske markedet for at vi skal kunne nyte disse dråpene denne høsten (og en stund til).

For druematerialet kommer fra Kreuzberg som flere mener bør få grand cru-status (grosse lage som i sin tur gir Grosses gewächs for VDP-medlemmer). Dessuten fra Wotanfels som er den beste delen av Kreuzberg med den spesielle kalksteinformasjonen som er avbildet på boksen. Samt litt fra Schwarzer Herrgott – som er den aller beste vinmarken i dette grenseområdet mellom Pfalz og Rheinhessen.

Les mer om de imponerende flaskevinene som Schwedhelm lager fra disse vinmarkene

Merk vinen som favoritt og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her