UKENS VIN: Nå har de puttet godsakene i en boks – kun for det norske markedet
Ukens vin

Nå har de puttet godsakene i en boks – kun for det norske markedet

Nordmenn elsker boksvin, det vet vinprodusenter godt, også de som helst serverer vinene sine fra flaske.

Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinsmaker. Foto: Julie H. Amundsen

Men så er vin fra boks mye mer miljøvennlig målt i karbonavtrykk enn fra flaske, så ved å velge en boks som inneholder vin laget av druer som er dyrket på økologisk måte, får du dobbel stjerne i miljøboka di. Schwedhelm Riesling 2018 er blant de aller beste i denne kategorien. Du kan rett og slett glemme rieslingflaskene du har i kjelleren noen høstuker og bare nyte denne godsaken. Mens den er på sitt beste. Det betyr mens den usedvanlig sjarmerende 2018-frukten er i ferd med å utvikle seg i dette store, men ikke lagringsdyktige formatet.

For boksvin skal jo ikke lagres, og helst nytes i løpet av noen måneder etter tapping. Når den første er åpnet, er det ingen grunn til å holde tilbake mer enn et par uker i alle fall før du presser ut de siste dråpene.

Mye av druematerialet kommer fra vinmarken Kreuzberg med denne spesielle kalksteinsformasjonen kalt Wotanfels i midten.

Når det er sagt, så skal du la vinen utvikle seg i glasset, eller gjerne i en karaffel før du skjenker i glassene. Da får du en enda større vinopplevelse, og tro du meg, denne boksvinen er virkelig av topp kvalitet, på nivå med riesling som koster 200 kroner flasken.

Her kan du se videoen fra vinmarken druene kommer fra

 

Og her fyller brødrene Schwedhelm boksene for hånd. Fordelen med håndtapping er at du kan redusere på både filtrering og pumping

 

Georg Schwedhelm, som sammen med broren Stephan står bak denne vinen, var i Oslo for noen uker siden og han kunne fortelle at de holdt tilbake flaskevin påtenkt det amerikanske markedet for at vi skal kunne nyte disse dråpene denne høsten (og en stund til).

For druematerialet kommer fra Kreuzberg som flere mener bør få grand cru-status (grosse lage som i sin tur gir Grosses gewächs for VDP-medlemmer). Dessuten fra Wotanfels som er den beste delen av Kreuzberg med den spesielle kalksteinformasjonen som er avbildet på boksen. Samt litt fra Schwarzer Herrgott – som er den aller beste vinmarken i dette grenseområdet mellom Pfalz og Rheinhessen.

Les mer om de imponerende flaskevinene som Schwedhelm lager fra disse vinmarkene

Merk vinen som favoritt og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Schwedhelm Riesling 2019

Produsent:
Weingut Schwedhelm
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
3.000l
Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Pris:
489,90 kr
Varenummer:
11268106
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen