Ukens vin
Nysgjerrig på bordeauxvin? Begynn med denne

Nysgjerrig på bordeauxvin? Begynn med denne

Nå er ikke denne vinen en bordeaux, men det er ikke langt unna, verken stilmessig eller geografisk. Prismessig derimot byr den på noe helt annet.
Aase E. Jacobsen
31 Januar 2016 - 12:51

For du får ikke så god «bordeauxsmak» for 155 kroner som med Cuvée K Rouge 2014. Rimelige bordeauxer kan både være rustikke, jordlige og gjerne litt grønne.

Denne superbillige bordeauxen klarer seg imidlertid godt

Så ikke de økologiske vinene til Katharina Mowinckel som altså ikke har Bordeaux på etiketten, men det ikke fullt så kjente naboområdet nord, Bergerac.

Her kan du lese mer om hvordan hun jobber

Mye er imidlertid likt, som druemiks, jordsmonn og klima, men ikke status og pris. Derfor er Bergerac et lurt sted å starte. Utvalget er ikke veldig stort, men godt.

Dette er Bergerac-vinene du kan kjøpe på polet

Norskfødte Katharinas rimeligste vin har veldig ren og god frukt, leskende syre, fine slanke tanniner og god munnfølelse. En svært god matvin som er friskere og en smule lysere i frukten enn forrige gang jeg omtalte den. Men det er det som er så spennende med viner som får lov å uttrykke de ulike årgangenes forhold.

2014 er ferskt til å være fra den kanten, men så er dette heller ikke en vin med lang fatlagring bak seg. Den er laget i sin helhet i ståltank og har fått godgjort seg på bunnfallet etter gjæringen fram til flasketapping. Dermed får du en veldig klart og godt inntrykk av fruktkarakteren.

Kjølig karakter

I 2014 ble den ekstra frisk på grunn av moderate temperaturer i august. Noe som kan være en utfordring for den tidligmodnende merlot – hoveddruen i Katarinas røde – men siden september ble en måned med lite nedbør jevnt over i denne delen av Frankrike, ble resultatet så godt som du kan smake det i denne flasken.

  • Produsent:
    Katharina Mowinkel
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Sørvest
    Pris:
    187.50 kr
    Varenummer:
    4330201
    77 POENG
    Cuvée K Rouge
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing
Dagens rett

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing

Denne oppskriften på jianbing er veldig enkel og er bare med grønnsaker. Disse pannekakene kan derfor med fordel serveres til suppe.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sild og poteter skaper farger og krydder i januarmørket
Dagens rett

Sild og poteter skaper farger og krydder i januarmørket

Sild er en favoritt hos våre gode naboer i øst, og vi har absolutt noe å lære, for både sild og poteter er råvarer som er billige og svært bærekraftige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her