Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Ukens vin
2018 fra Rhone smaker riktig så godt. Her er to viner som byr på svært mye for pengene

2018 fra Rhone smaker riktig så godt. Her er to viner som byr på svært mye for pengene

Og som passer perfekt til sesongens meny.
Aase E. Jacobsen
13 August 2019 - 14:45
 

Dom. La Florane À Fleur de Pampre Rosé 2018 har akkurat den deilige bløte runde rukten som trengs for at soppsmaken skal komme til sin rett. Vinens lette mineralkarakter møter soppens aromaer av fuktig skogbunn på en perfekt måte.

Best av alt er at den byr på svært mye vin for pengene og at den fungerer til alle de andre godsakene du har lyst å lage akkurat nå – fra grønnsaker rett fra åkeren til fersk sjømat. Den er med andre ord en super sensommervin – midt mellom hvitvin og (lett) rødvin.

På samme måte som at sensommeren er vemodig, har denne vinen også en slik hake ved seg; når lageret er tomt, er det et år til neste gang.

Domaine de Florane er sertifisert biodynamisk.
Den røde Florane-vinen gjæres i ståltanker og modnes i betongtanker.
 

Trøsten er at den røde utgaven av denne vinen, Dom. la Florane Á Fleur de Pampre Visan Rouge 2017, finnes i større kvanta, og det langt utover høsten, for den bytter om kort tid årgang til 2018.

Mens den rosa er laget i sin helhet i betongtank, er den røde gjæret i stål og deretter modnet på bunnfallet i betongtanker. Det kjennes på den herlige ferske bærkarakteren som er ekstra uttalt i 2018. 

Forskjellen på de to årgangene er først og fremst at avlingen er litt høyere i 2018, takket være gode nedbørsmengder før knoppskytingen fant sted. Og ikke noe frost, ei heller hetebølgene som rammet dette landskapet i 2017.

Men tilstrekkelig med solvarme til at druene kunne høstes fullmodne i september 2018, og under perfekte forhold. Det har gitt en egen friskhet i vinene på linje med 2016. Mens 2017 skårer litt mer på konsentrasjon og føles nesten kompakt. 

Visan er en av de nordligste av de 21 Côtes-du-Rhône-Villages som har lov å bruke navnet på landsbyen på etiketten.
Adrien Fabre jobber sammen med faren Francois og fra og med i år har de utvidet Domaine de Florane med eiendommen Domaine de l’Échevin som de har kontrollert siden 2001, men vinene holdes fortsatt separat.

 

Du kan lese mer om denne vinen og produsenten her

Så regnes samtlige årganger mellom 2015 og 2018 å være svært vellykkete på disse breddegrader.

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gult er fortsatt kult og sammen med grønt vårens farge - her får du alt i en og samme munnfull
Ukens kake
Sitronostekake med mangocurd og pistasjebunn

Gult er fortsatt kult og sammen med grønt vårens farge - her får du alt i en og samme munnfull

Søtt, syrlig og kaldt i skjønn forening med seig nøttebunn. Det blir vanskelig å holde fingrene unna.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse vinene vil italienerne helst ha for seg selv
Godbiter i pollisten

Disse vinene vil italienerne helst ha for seg selv

Men disse sommelierfavorittene finnes altså et tastetrykk unna, og vil garantert by på mye god vinopplevelse.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her